Najnovije

SUDIJA OBRADOVIĆ U SVE VEĆIM PROBLEMIMA: Pao i na poligrafskom ispitivanju

Fudbalski skandal nastavljen je hapšenjem sudije Srđana Obradovića, koji je u policiji, kako saznaju "Večernje novosti", "pao" na poligrafskom ispitivanju, a u sredu će biti saslušan u Novom Sadu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva!

Srđan Obradović foto: Printskrin

Nadležni državni organi mogli bi iz ove priče svašta da otkriju i možda otvore Pandorinu kutiju vezanu za nameštanja utakmica, iza kojih se krije pre svega mogućnost sticanja dobiti po kladionicama.

Pripadnici MUP Srbije su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili u utorak fudbalskog sudiju Srđana Obradovića. On je tokom saslušanja uporno tvrdio da je slučajno napravio grešku kada je dosudio penal za Spartak na nedeljnoj utakmici sa niškim Radničkim. Kako je policajcima sve ovo bilo veoma sumnjivo, naređeno je da se uradi poligrafsko testiranje, koje Obradović nije prošao. Podsetimo, njemu je prethodno određeno zadržavanje do 48 sati.

Kako kažu u MUP, njemu se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja.

- Obradović se sumnjiči da je na fudbalskoj utakmici u Subotici, između Spartaka i Radničkog, iskorišćavanjem svog službenog položaja favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu - navode u MUP.

Obradović, inače, nije jedini "specijalac" FSS, kako u fudbalskim krugovima zovu arbitre koje čelnici šalju na utakmice širom zemlje sa konkretnim zadacima. Ima ih još nekoliko, uvek spremnih da zatvaraju oči, nekog drastično oštete, a sve to veoma često rade bez imalo stila. Čak i bahato pokazuju da imaju zaštitu u samom vrhu fudbalske organizacije. Priča se da su interesi razni, od samog osvajanja bodova i krojenja tabela u svim rangovima takmičenja, do bogatih zarada u kladionicama širom planete (kažu da zbog srpskog fudbala najčešće zaplaču u Aziji).

Inače, kad je već reć o regularnosti, nikom nije jasno kako je Zajednica Superlige mogla da razdvoji u pretposlednjem kolu termine utakmica koje su bile izuzetno važne i direktno su odlučivale o plasmanu na evropsku scenu. Na taj način, kada su čuli da je Napredak savladao Čukarički, mogli su da odahnu, jer je posao za Spartak i Nišlije bio znatno olakšan.

A u tom trenutku otvorile su se razne mogućnosti, pa i da se na poluvremenu promeni nešto što je već bilo planirano. Sve, navodno, zbog interesa povezanih sa klađenjem.

SMEŠILO MU SE FINALE KUPA
Prema prilično pouzdanim informacijama, FSS je planirao da Srđana Obradovića "počasti" arbitražom na finalu Kupa, koje će 23. maja igrati Mladost iz Lučana i Partizan u Surdulici. Na neki način to bi bila nagrada "specijalcu" za sve poslove koje je obavljao za ljude iz vrha srpskog fudbala, koji su i te kako odgovorni za sve što se događa i sa ovim sportom kod nas i sa Obradovićem, jer su mu godinama i bez sumnje svesno tolerisali bahatu arbitražu, za nečije interese.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA