Najnovije

HRVATSKA MRŽNJA NEMA GRANICE: Srbi na Mundijalu? Imali su sreće, ne verujte im...

Da mržnja Hrvata prema Srbima i svemu što je srpsko nema granice odavno smo se uverili, ali sada su otišli korak dalje.

Srbija i Hrvatska fudal (foto: jutjub)

Pod naslovom "Kvalitet je tu, traži se atmosfera", hrvatski list "Sportske novosti" je u svom specijalnom izdanju povodom ovogodišnjeg Svetskog prvenstva posvetio dve stranice fudbalskoj reprezentaciji Srbije.

Ta analiza "orlova" glasi ovako:

"Računajući Jugoslaviju, kao i zajednicu sa Crnom Gorom, Srbiji će SP u Rusiji biti 12. nastup na najvećoj pozornici u istoriji. Nakon raspada SFRJ, samo su 1998. u Francuskoj prošli grupu i stigli do osmine finala, dok su 2006. i 2010. ostali na tek tri utakmice. Vraćaju se nakon osam godina s velikim ambicijama nakon što su uspešno odradili kvalifikacije. Imali su sreće, jer Republika Irska, Vels i Austrija definitivno ne pripadaju grupi najjačih evropskih reprezentacija, no budući da su (Srbi) u kvalifikacioni žreb ušli kao tek treći nosioci, uspeh im se ne može osporiti.

Slavoljub Muslin odradio je kvalifikacije i onda dobio otkaz. Uistinu neobična odluka za koju je Muslin okriveo čelnike Saveza što su, prema njegovim rečima, već i tokom kvalifikacija počeli da krše neke dogovore. Muslin smatra da mu je saradnja otkazana zbog toga što nije priliku dao Sergeju Milinkoviću Saviću, sjajnom veznjaku Lacija. Uglavnom, nasledio ga je Mladen Krstajić, njegovom pomoćnik, kome je selektorsko mesto Srbije prvi samostalni trenerski posao u karijeri.

"Potrudićemo se da ostavimo najbolji mogući utisak. Igraćemo za Srbiju. Želimo navijačima da donesemo radost. Imamo odličnu atmosferu u ekipi, imamo i podršku saveza", poručio je srpski kormilar.

Na raspolaganju ima solidnu ekipu, igrače sa velikim iskustvom u najjačim evropskim klubovima, tako da Srbija može biti nezgodan suparnik svim reprezentacijama. Upravo bi atmosfera mogla biti ključan faktor za uspeh. Od nje će najviše zavisiti hoće li "orlovi" poleteti u Rusiji, ili će se kući vratiti potkresanih krila. Bukmejkeri više šanse daju Švajcarskoj, ali Srbe ne treba unapred otpisati (iako nas je istorija naučila da im na velikim nadmetanjima baš i ne treba previše verovati)", zaključuje se u najavi zagrebačkih "Sportskih novosti".

One su uz to svojim čitaocima ponudile i kraće biografije selektora Krstajića, te Nemanje Matića, kog su proglasile zvezdom srpske ekipe.

Uz navođenje da je čak 276,95 miliona evra vrednost očekivanog spiska pozvanih igrača na Mundijal (koji će biti poznat ovog četvrtka), hrvatski list je kao startnu postavu "orlova" na Svetskom prvenstvu naveo sledećih 11 fudbalera: Vladimir Stojković, Antonio Rukavina, Branislav Ivanović, Duško Tošić, Aleksandar Kolarov, Luka Milivojević, Nemanja Matić, Dušan Tadić, Adem LJajić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović.

OVDE pogledate fizički napad Hrvata na srpske navijače.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

A ovde možemo da se podsetimo kako je izgledao prvi fudbalski susret sa Hrvatima u Zagrebu 1999.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA