Najnovije

STAMATOVIĆ: Mora da se stane na put dikataturi SNS, Vučiću ću desetostruko vratiti šamare

- Mora da se stane na put dikataturi Srpske napredne stranke. Takav je sistem uspostavljen, ne može se akademski sa njima razgovarati, vlast se mora menjati njihovim metodama i govoriti njihovim jezikom da bi vas razumeli. Ako mi Aleksandar Vučić lupi šamar, dobiće za uzvrat deset! Ja mu neću okrenuti drugi obraz, nego će dobiti deset šamara za to što je uradio. Imamo podršku ovog naroda – poručio je Milan Stamatović na jučerašnjoj konferenciji za štampu.

Milan Stamatović i Aleksandar Vučić (Foto. Jutjub)

Predsednik opštine Čajetina je konkretnije objasnio metode pritiska koje primenjuje aktuelna vlast, budući da su na izborima „potučeni do nogu“.

-Nisu mogli na drugi način da osvoje i pokore Zlatibor, pa su doneli i nezakonitu Uredbu o Parku prirode. I to smo posle problema sa dozvolom za gondolu nekako progutali, ali aktuelna vlast na tome nije stala. Sada donose Plan posebne namene, kojim nameravaju da sve naše planove, master planove i strategije stave u stranu. U stilu, vi ste mogli da sve napravite i održite, ali sad odjednom ne znate da radite i morate da se pomerite da dođe brat Aleksandra Vučića i ta ekipa. Mi to nećemo da dozvolimo, jer taj Plan znači oduzimanje prava lokalnoj samoupravi i to samo jednoj, opštini Čajetina.  Nećemo na to da pristanemo! Naložili su nam da sporovedemo taj Plan, ali doneli smo skupštinsku odluku da nećemo to da radimo jer se od nas traži da poštujemo zakon na nezakonitoj odluci. To je apsurd, nikada nije bilo tako nešto  u Srbiji, ne znam da li je bilo u nekoj zemlji u okruženju. Odlučili smo da se borimo.  – odlučan je Stamatović.

On je najavio protest ispred Vlade Srbije 2. jula u 12 sati.

 – Borićemo se institucionalnim metodama, protest je jedan vid borbe kad nastupi diktatura. Pozvaćemo naše građane i prijatelje da nam pomognu da obeležimo Dan opštine 2. jula u 12 časova pred Vladom Srbije, gde ćemo da tražimo da dobijemo građevinsku dozvolu za gondolu bez uslovljavanja i da se nezakonita odluka stavi van snage. Ne želimo ništa da rušimo, tražimo samo pravo na rad i da se to poštuje. To je naš vid borbe, nećemo odustati, sloboda nema cenu, neka košta i života, spremni smo i živote da položimo za ovu planinu, jer to je naše. Čast, dostojanstvo, ugled, porodica i država se brane životom – rekao je Stamatović.

On kaže da će protest trajati do ispunjenja uslova.

- Mogu da nas tuku i biju, neka rade šta hoće, ali nećemo odustati. Pozivam sve razočarane ljude u Srbiji, koji su ostali bez posla i malinare koji protestuju pa im razbijaju proteste. Dolazimo organizovano kao Zdrava partija, koja je u osnivanju, ne krijemo se iza bilo koga. Ovo je naše pitanje opstanka. Demokratski smo došli na vlast, nismo kupovali glasove kao oni, nismo ucenjivali kao oni, ovde smo potukli Vučića do nogu, pošteno i časno. Nećemo odustati, nećemo otići ispred Vlade dok se ne ispune naša prava – kaže Stamatović.

Kako je Milo Đukanović plakao pred Karlom Del Ponte saznajte OVDE.

Izvor: Srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rusima nije jasna izdaja Kosova zarad većih plata.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA