Najnovije

DAMJANOVIĆ: Novi zakon ne predviđa ista prava za svu decu! (VIDEO)

Na konferenciji za novinare, održanoj u holu Doma Narodne skupštine, prisutnim novinarima se obratio poslanik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović.

Miljan Damjanović (Foto: SRS)

Damjanović je izneo zabrinutost povodom novog Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom. On je izjavio da pored određenih pozitivnih efekata, ovaj Zakon poseduje i niz nelogičnosti.

-Poboljšanja koja ovaj Zakon nosi važe samo za decu rođenu posle 25. decembra 2017. godine. Postavlja se pitanje šta je sa decom rođenom pre tog datuma. Zašto su oni u neravnopravnom položaju ukoliko nisu napunili 10 godina? Srpska radikalna stranka zahteva da sva deca koja nisu navršila određen broj godina (zavisno da li se radi o prvom, drugom, trećem ili četvrtom detetu) dobiju prava na nadoknade koje predviđa ovaj Zakon- kaže Damjanović.

Damjanović je takođe skrenuo pažnju na činjenicu da je roditeljima teško i posle detetove 10 godine, posebno u ruralnim sredinama, a da Zakon ne obuhvata period od  10. do 18. godine u kome su za dete potrebna dodatna novčana sredstva za školovanje i izdržavanje. Takođe postoje roditelji koji žele i peto, šesto, sedmo dete. Da li su i ta deca, deca drugog reda? Zašto i oni nemaju prava na novčane nadoknade?- pitao je on.

Drugi predlog zakona koji je Damjanović kritikovao je zakon koji se tiče regulacije oblasti sezonskih poslova, naročito odredbe da poljoprivrednici o angažovanju povremenih radnika treba sami da obaveste Poresku upravu putem imejla.

- U nekim od tih sela nema asfalta ni struje, vlasnici tih gazdinstava imaju po 60, 70 ili 80 godina. To rešenje može da se primeni tek kada država bude pomogla poljoprivrednicima, do tada je taj zakonski predlog besmislen- istakao je Damjanović.

Slobodari su danas saopštili da treba nastaviti sa pritiskom javnosti o Kosovu, više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA