Najnovije

NATO SE NE USUĐUJE DA IZAĐE NA MEGDAN SRBIMA I RUSIMA: Ameri imaju svoj tenkovski biatlon, umesto meta gađaju ruske tenkove (VIDEO)

Na prošlogodišnjem tenkovskom biatlonu Rusija je zauzela prvo mesto, dok je Srbija bila druga. I NATO organizuje tenkovski biatlon, ali i pored upornih poziva Moskve zemlje članice Alijanse odbijaju da učestvuju u Međunarodnim vojnim igrama, koje već godinama organizuje Rusija.

Ilustracija (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

NATO-v tenkovski biatlon jasno ima antiruski kontekst, izjavio je general-major Roman Binjunkov.

On je naveo da su zemlje članice Alijanse odbile poziv da učestvuju u Međunarodnim vojnim igrama, koje već godinama organizuje Rusija.

„Oni ne dolaze na naša takmičenja, niti nas pozivaju na svoja. Ipak, međunarodni uspeh našeg tenkovskog biatlona primorao je naše NATO kolege da organizuju sličan“, kazao je Binjunkov i dodao:

„U poređenju sa ruskim takmičenjem, uslovi u kojima se odvija NATO-vo tamičenje nema veze ni sa takmičarskim ni sportskim duhom. Istovremeno, primetan je antiruski kontekst: NATO jedinice vežbaju gađajući stare sovjetske tenkove a ne u metu.

On je istakao da su, na Međunarodnom takmičenju koje organizuje Rusija, čimbenici koji određuju pobedu brzina donošenja odluka, i preciznost paljbe.

Podsetimo, na prošlogodišnjem tenkovskom biatlonu Rusija je zauzela prvo mesto, dok je Srbija bila druga.

Ukrajinci izvršili više napada kod Mariupolja. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Glas Moskve

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA