Najnovije

Papa stiže u Srbiju, hoće da održi misu na Marakani?!

Poglavar rimokatoličke crkve papa Franja rešio je da poseti Srbiju 2019. godine i tu poruku preneo preko ličnog izaslanika našim vlastima. Papa navodno tzraži da mu se dozvoli da služi veliku misu za katoličke vernike iz Srbije i regiona i to na stadionu Crvene Zvezde u Beogradu.

Papa Franja (Foto: Flickr)

Kardinala Parolina će ugostiti predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a predviđen je i sastanak sa patrijarhom Irinejom.

U nedelju će drugi čovek Vatikana služiti misu u Novom Sadu, a potom će osvetiti novo sedište Međunarodne biskupske konferencije Svetih Ćirila i Metodija, koju sačinjavaju biskupi Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Kardinal se od srede nalazi u Crnoj Gori koju je takođe posetio prvi put. Parolin je na radnom ručku razgovarao sa predsednikom Milom Đukanovićem. Kardinala je uz najviše državne počasti prethodno dočekao premijer Duško Marković koji je posetu Parolina nazvao istorijskom i istakao da je to dobar signal i dobra osnova da se Crna Gora može nadati skorijoj poseti pape.

Red za ruski S-400, SAD blokiraju! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mitropolit o sastanku Patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila I Pape Franja

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA