Najnovije

ĐURIĆ OSUO PALJBU PO JEREMIĆU:"Čime je trebalo da opravdaš oprani novac uložen u tvoju propalu političku karijeru?"

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić saopštio je večeras da bi lider Narodne stranke Vuk Jeremić, umesto što nastavlja da ruši kapacitete sopstvene države za odbranu nacionalnih interesa, morao da počne da odgovara "čime je trebalo da opravda oprani novac uložen u njegovu propalu karijeru i čime je zaradio 200.000 evra koji su mu darovani posredstvom katarske ambasade u Berlinu".

Jeremić (Foto: Jutjub)

- Vuk Jeremić u strahu da će ga sustići pravda zbog ortakluka sa akterima međunarodne kriminalne i korupcionaške afere, kakvu svet odavno nije video, pokušava da fingira da je regularan učesnik u političkom životu, iako se njegova politička karijera odavno završila legendarnim izbornim debaklom - naveo je Đurić u saopštenju.

Đurić ističe da nikoga ne zanima šta misle Jeremić i šačica njegovih saradnika i saučesnika i dodaje da je jedini efekat, koji mogu imati njegova stalna nastojanja da se mržnjom prema Aleksandru Vučiću vrati u politički život, jeste da lično još dublje potone u "bolesnu samoobmanu o sopstvenoj veličini i važnosti".

U saopštenju se navodi da je zastrašujuća lista udaraca koje je Jeremić sa saradnicima naneo sopstvenoj zemlji i Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Režim Demokratske stranke mirno je gledao kako 2004. godine ekstremisti proteruju Srbe sa Kosova i Metohije i pale srpske svetinje, ukinuo je slavni Prištinski korpus, potpisao niz katastrofalnih sporazuma sa Prištinom, dijalog o našoj južnoj pokrajini iz Ujedinjenih nacija preneo na nivo Evropske unije, čime je UNMIK praktično razvlašćen. Nema nikakvo moralno pravo da drži lekcije o nacionalno odgovornoj politici jer sve ono što su on i njegovi partijski drugovi činili jeste školski primer autodestruktivne državne politike, iz kojeg će studenti u budućnosti učiti kako se ne sme upravljati jednom suverenom zemljom - poručio je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM ocenjuje da čak i Saša Janković, koji kao zaštitnik građana nije priznavao da su Srbi na Kosovu i Metohiji građani Srbije, ima više moralnog osnova da se izjašnjava o našoj južnoj pokrajini, jer štetu je našem narodu i nacionalnim interesima načinio nečinjenjem, dok se, kako zaključuje Đurić, Vuk Jeremić trudio da uništi sve što se uništiti može.

Koliko je ljudi došlo na tribinu o NATO pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jeremić: Donacije CIRSD-u transparentne, napadi na mene su političke prirode

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA