Najnovije

ASAD: Oslobađanje teritorija od okupatora i obnova zemlje glavni prioriteti

Obnova zemlje i oslobađanje celokupne teritorije Sirije od okupatora su glavni prioritet za rukovodstvo Sirijske Arapske Republike, izjavio je sirijski predsednik Bašar al Asad na sastanku sa sirijskim diplomatama u Ministarstvu spoljnih poslova.

Asad (Foto: SANA)

"Obnova - to je najvažniji zadatak u Siriji, podržati nastavak borbe protiv terorizma do oslobađanja svih oblasti, bez obzira na to koja ih je temlja okupirala. Sledeća faza - izmene zakona, borba protiv korupcije, razvoj unutarsirijskog dijaloga, povratak izbeglica koje su napustile Siriju bežeći od terorizma i stabilizacija političkog procesa koji sprečavaju neke zemlje, pre svega Sjedinjene Države", saopštio je kabinet predsednika Asada.

Diplomate su zauzvrat primetile da takvi otvoreni sastanci sa šefom države podržavaju njihov rad van zemlje. U tom smislu i sa pobedama sirijske vojske na terenu, otvara se još prostora za politički rad.

Asad je dodao da je koherencija na nacionalnom nivou u principu potrebna za bilo koji sporazum, a ova koherentnost se može postići samo uz uzajamno razumevanje na svim nivoima sirijskog društva, dodao je Asad.

U Siriji ubijen još jedan komandant džihadista. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poseta Putina ruskoj bazi Hmejmim u Siriji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA