Najnovije

Sirijska PVO u stanju "visoke uzbune", dok se SAA priprema za ofanzivu blizu okupiranog Golana!

Sirijska vazdušna odbrana je trenutno na visokom nivou uzbune u pokrajini Al Kunejtra dok se vojska priprema za pokretanje svoje sledeće velike operacije u jugozapadnoj Siriji.

SAA (Foto: Jutjub)

Sirijska PVO napravila je pripreme za bilo kakvo potencijalno mešanje izraelskih snaga u ovu predstojeću ofanzivu protiv džihadističkih pobunjeničkih snaga u blizini okupiranih Golan visoravni, rekao je vojni izvor u Damasku za AMN.

Na pitanje o tome kakve su pripreme učinjene, izvor je rekao da su jedinice protivvazdušne odbrane usmerile pažnju na granice okupiranih Golanskih visoravni i Libana, a takođe su obavile i izviđačke letove u zapadnom delu Sirije.

Kao odgovor na izviđačke letove, Izrael je rekao da su u poslednja 72 sata srušili najmanje dve bespilotne letelice iz Sirije prema ovom području.

Sirija arapska armija (SAA) trenutno obavlja svoje poslednje pripreme pre nego što počne svoju dugo očekivanu ofanzivu da ponovo preuzme čitavu južnu oblast pokrajine Al Kunejitra.

Obavljen je i raspored sirijskih snaga i nacionalnih odbrambenih snaga (NDF) koje će voditi ovu operaciju, uključujući i 42. brigadu (Gijat Snage), Livaj Sukur Al Kunejtra i trupe pukovnika Nizar Kindija.

Pročitajte OVDE sve o smrtonosnoj zasedi u koju je upala SAA.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

SAA je oslobodila grad Daru!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA