Najnovije

DRAGAN STANOJEVIĆ: O kakvim investicijama Srba u Ukrajinu pričaju Vučić i Porošenko!? (VIDEO)

Predsednik Pokreta rodoljuba otadžbine i dijaspore "ROD", Dragan Stanojević, nazvao je poruke koje su Aleksandar Vučić i Petro Porošenko dali nakon susreta običnom farsom i manipulacijom. On je posebno kritikovao poziv srpskim investitorima da ulažu u Ukrajinu ukazujući da je Srbima u toj zemlji ugrožen i život i imovina.

Dragan Stanojević (Foto: Jutjub)

Stanojević je podsetio da ga Srbija nije zaštitila njega kada mu je u Ukrajini oduzeta i opljačkana imovina i kada je bio progonjen. Stanojević je podsetio Vučića da je u Ukrajini napravljen ogroman spisak Srba koji se otužuju za terorizam i razna dela, mnogi od njih samo što daju verbačnu podršku narodu Donbasa.

On je objasnio da Srbi koji odlaze u Ukrajinu prolaze kroz teške kontrole i provere, jer Ukrajinci njih gledaju kao potencijalne teroriste. On je rekao da je to maltretiranje, a ne kontrola. Takođe, rekao je da ukrajinske banke ograničavaju i blokiraju transakcije iz Srbije.

On je izrazio strah da će Srbija podržati zahteve uvođenja međunarnodne misije, poput plavih šlemovam, u Donbasu i da mediji u Ukrajini tvrde da je Beograd podržao tu inicijativu koja je direktno protiv Rusa.

Stanijević ocenjuje da je ovim susretom Vučić podržao fašističku vojnu kampanju protiv Donbasa ali i progon koji Ukrajina sprovodi nad brojnim Srbima. Poslušajte celu Stanojevićevu analizu sastanka Vučić i Porošenko:

Šta je Dejan Berić poručio Vučiću zbog susreta sa Porošenkom pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Miloš Ković o Vučićevoj politici na Kosovu i Metohiji.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA