Najnovije

Radošu Bajiću nagrada za životno delo: "Ušao sam u krug besmrtnih"

Festival glumačkih ostvarenja u Nišu svečano je otvoren u subotu uveče, predajom ključeva grada predsednici žirija Ani Sofrenović, a dan kasnije uručivanjem nagrade "Pavle Vuisić“ za životno delo poznatom srpskom glumcu, scenaristi i reditelju Radošu Bajiću.

Radoš Bajić (Foto: Jutjub)

Nakon svečanog uručenja nagrade, Bajić je istakao da se pre 42 godine prvi put poklonio niškoj publici i otkrio da je ovim priznanjem “ušao u krug besmrtnih”.

- Nisam uzbuđen samo što sam dobio nagradu koja nosi ime čoveka s kojim sam godine igrao u filmu fantastičnog Živka Nikolića. Ne, pamtim ovaj grad kada sam kao dečak od 13 godina stigao na železničku stanicu i proveo divnih četiri godine života u njemu. Od tada do danas je porastao, postao lepši, ali te lepe godine nikada neću da zaboravim - rekao je Bajić.

Predsednik Udruženja filmskih glumaca Vladan Živković, uručujući nagradu Bajiću, podsetio je da je on tokom 42 godine duge karijere glumio u više od 100 filmova i TV serija. Prvi film bio je "Atentat u Sarajevu", potom su usledili "Dezerter", "Na putu za Katangu", "Partizanska eskadrila", "Sekula i njegove žene" i njegova serija "Selo gori, a baba se češlja".

Ipak, najveće iznenađenje za sve učesnike ovogodišnjeg festivala bilo je ogromno interesovanje građana za dolazak glumaca. U Nišu je još u subotu popodne zavladao potpuni haos, a dokaz za to je špalir koji su Nišlije napravile prilikom defilea od Gradske kuće do niške tvrđave. Izgleda da je ovom slikom najviše bio zatrečen upravo Radoš Bajić, koji se nekoliko minuta probijao kroz kolonu ljudi i dece koja su želela da se sa njime slikaju ili prozbore po neku reč. Glumac je cele večeri bio vidno uzbuđen i počastvovan ovakvim nesvakidašnjim prijemom u Nišu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA