Najnovije

TAJNI PLAN BUNDESVERA: Nemačka ulazi u rat sa Rusijom!?

Berlinska posla...

Nemačka se sprema za rat NATO-a i Rusije, koji bi, prema scenariju nemačkog Ministarstva odbrane, mogao da počne u leto 2025. nakon poraza ukrajinskih oružanih snaga, piše "Bild" pozivajući se na navodno tajni dokument Bundesvera.

"Na dan Iks", prema tajnom dokumentu Bundesvera, glavnokomandujući NATO-a će dati naređenje da se prebaci 300.000 vojnika na istočni bok, uključujući 30.000 vojnika Bundesvera", navodi se u tekstu "Bilda".

Eskalacija bi navodno mogla da počne već u februaru 2024. početkom aktivne ofanzive Rusije na položaje ukrajinskih oružanih snaga, koja će se do juna iste godine, kako se navodi u članku, završiti povlačenjem ukrajinske vojske.

"Akcije Rusije i Zapada, koje su kulminirale slanjem stotina hiljada vojnika NATO-a i neizbežnim izbijanjem rata u leto 2025. godine, opisane su do tančina, čak i mesta i meseci", navodi se u novinskom članku, a prenose "RIA Novosti".

Nemačka vojska smatra da je koridor Suvalki između Belorusije i Kalinjingradske oblasti najverovatnije mesto sukoba. Ali autori članka ostavljaju otvorenim pitanje kako će se ova hipotetička eskalacija završiti.

Rusija je više puta isticala da ne predstavlja pretnju nijednoj od zemalja NATO-a, ali da neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese.

Istovremeno, ostaje otvorena za dijalog, ali na ravnopravnoj osnovi, a Zapad mora da napusti kurs militarizacije kontinenta.

Pročitajte OVDE o novom udaru na Rusiju 

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA