Najnovije

Snizite temperaturu kod dece za pet minuta: Narodni recepti koji deluju!

Ovi narodni recepti brzo i delotvorno skidaju temperaturu kod dece, ali za svaki slučaj odvedite dete kod lekara.

(Foto: pixabay.com)

Ako vaša beba ima temperaturu, ta situacija može biti veoma stresna za roditelje. Mnoge studije su potvrdile da ako je vaše dete bilo potpuno zdravo, onda groznica nije nešto za šta morate puno da brinete.
 
Groznica se javlja kada se organizam bori protiv infekcija ili virusa. Dakle, ako se groznica pogoršava a vaše dete gori onda možete koristiti ove jednostavne korake kako bi vašem detetu bilo bolje.
 
Izuzetno je važno da zapamtite, da ako vaše dete ima visoku temperaturu koja traje više od nekoliko dana, onda obavezno vodite dete kod lekara.
 
Prirodni načini za smanjenje temperature kod bebe za manje od 5 minuta:

1. Rendani krompir

Operite pa oljuštite krompir. Nakon što ste oljuštili krompir, narendajte ga pa malo stavite u bebine čarapice. To će smanjiti temperaturu, a vašem detetu će biti mnogo bolje.

2.Rakija i voda

Razblažite malu šolju rakije sa istom količinom vode. Zatim, potopite gazu u mešavinu. Iscedite višak tečnosti iz gaze, pa ih stavite u čarapice.

3. Stavljajte hladnu krpu na čelo

Ovo je takođe vrlo koristan i delotvoran lek za snižavanje visoke temperature. Samo prislonite vlažnu krpu na bebino čelo. Najbolji način je da ga hladite krpom dok vaše dete spava ili odmara.

4. Tuširajte mlakom vodom

Izuzetno je važno da koristite mlaku vodu dok tuširate dete. Nemojte koristiti hladnu vodu jer može pospeši drhtavicu, a telesna temperatura da raste još više. Ovaj metod je veoma koristan, jer voda isparava iz kože, hladi telo i obara telesnu temperaturu istovremeno.
 

5. Dajte detetu dovoljno tečnosti i rashlađene hrane

Detetu dajte rashlađene tečnosti i hladne obroke jer će to pomoći da se smanji temperatura iznutar tela. Izuzetno je važno da se zadrži dehidracija.

6. Možete koristiti ventilator

Morate koristiti ventilator na niskom režimu i prilagoditi ga samo za cirkulaciju vazduha.

7. Uklonite višak odeće

Ovo je takođe vrlo korisno. Možete ukloniti višak slojeva odeće, tako da vaše dete može lakše otpuštati telesnu toplotu kroz kožu. Ako vaše dete još uvek ima groznicu, možete ga pokriti tanjim ćebetom dok se ponovo ne zagreje.
 
Napomena:
Ovo je izuzetno važno da znate. Trebalo bi da posetite lekara odmah, ako je vaše dete mlađe od 3 meseca i ima temperaturu. Treba da pozovete pedijatra, ako je temperatura kod bebe  prešla 38.5 stepeni. Ako je vaša beba starija od 6 meseci, onda morate da pozovete lekara ako je temperatura 38.8 stepeni ili više.
 
Četiri moćna recepta za uklanjanje vlage i kuće pogledate OVDE.
 
Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vežbe za ravan stomak.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA