Najnovije

PUTIN ZNA TAJNU VANZEMALJACA!? Ruski predsednik pored "nuklearnog kofera" ima i fasciklu o NLO!

U Sovjetskom Savezu je odnos prema NLO bio vrlo ozbiljan. Sovjetski vojni eksperti su čak naučili kako da "dozivaju" NLO i uspostavljaju kontakt sa njima, vojska je imala uputstva šta da radi u slučaju susreta sa njima, a u KGB-u su postojale specijalne jedinice za analizu podataka o anomalnim pojavama.

Vladimir Putin (Foto: Kremlin. ru)

Ruskom premijeru Dmitriju Medvedevu je pre nekoliko godina postavljeno neočekivano pitanje. Voditeljka TV kanala REN pitala ga je kao bivšeg predsednika države da li je istina da se šefu države zajedno sa "nuklearnim koferom" uručuje i tajna fascikla sa materijalima o NLO.

Dmitrij Medvedev je odgovorio da je to sušta istina: pored fascikle predsedniku se predaje i izveštaj tajnih službi koje se bave kontrolom vanzemaljaca na teritoriji Rusije. Na pitanje novinarke da li među nama ima mnogo vanzemaljaca, Medvedev je odgovorio da neće otkriti taj podatak, kako ne bi izazvao paniku, a onima koje interesuju detaljnije informacije u vezi sa ovom temom posavetovao je da gledaju dokumentarnu hroniku"LJudi u crnom".

Ipak, ako se šala ostavi po strani, tema NLO i anomalnih pojava bila je i ostala najstrože čuvana tajna i u SSSR-u i u savremenoj Rusiji. Niko od zvaničnika nikada neće ništa reći javno na tu temu.

U Petropavlovskoj tvrđavi u Sankt Peterburgu 2002. je održana neobična izložba pod nazivom "Posetioci iz kosmosa". Centralno mesto na izložbi zauzimali su različiti modeli navodnih predstavnika vanzemaljskih civilizacija. Izložbu su organizovali Državni muzej istorije Sankt Peterburga i Muzej kosmonautike.

Drugo su eksperti. Oni nisu na važnim funkcijama i zato imaju veću slobodu delovanja. Pojedini vojni oficiri, koji su u Sovjetskom Savezu bili na visokim položajima, nedavno su odlučili da skinu veo tajne sa priče o neidentifikovanim letećim objektima. To se dogodilo krajem marta na konferenciji "Zigeljevi dani".

U SSSR-u su informacije o NLO dugo bile tretirane kao naučna fantastika. Samo su retki entuzijasti poput Feliksa Zigelja smatrali da te činjenice treba ozbiljno proučavati. On je 60-ih godina održao veliki broj javnih predavanja na tu temu, zahvaljujući kojima se veliki broj dobrovoljaca pridružio prikupljanju podataka o neidentifikovanim letećim objektima.

Pročitajte OVDE šta je MIP Rusije odgovorio na najavu Gruzije u NATO.

Izvor: Informer/Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

A evo šta je rekao Medvedev.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA