Najnovije

PUTIN ZAGRMEO! Oglasio se povodom obaranja ruskog aviona! Na provokaciju novinara, odgovorio žestoko! (VIDEO)

Pad ruskog plana Il-20 liči na "niz tragičnih okolnosti", rekao je Vladimir Putin u odgovoru na pitanje novinara o tome da li se to može uporediti sa obaranjem ruskog vojnog aviona 2015. godine.

Vladimir Putin (Foto: RIA Novosti)

- Kada ljudi umiru - posebno u takvim okolnostima - uvek je tragedija - rekao je predsednik Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom u Moskvi.

Odgovarajući na pitanje novinara da li bi se incident u Latakiji mogao uporediti sa obaranjem ruskog Su-24 od strane Turske 2015. godine, Putin je rekao da su ove dve situacije "drugačije".
Ankara je "namerno uništila" ruski avion, objasnio je on, dok je incident "Il-20" izgledao kao splet tragičnih okolnosti, jer izraelski avion nije pucao na naš avion.

Rusija će istražiti incident, rekao je Putin i dodao da će Moskva nakon incidenta pojačati bezbednost ruskih trupa u Siriji. Portparol Putina Dmitrij Peskov rekao je za TASS da će predsednik verovatno razgovarati s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom kasnije u utorak.

Oglasila se izraelska vojska povodom obaranja ruskog aviona. Pročitajte detaljnije OVDE šta su rekli.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA