Najnovije

PATRIOTSKI BLOK: Smanjiti porez na imovinu građana Beograda

Poreski sistem u Srbiji nije postavljen na dobrim osnovama, a nije po meri ni naših, sada već vidno osiromašenih građana i privrede. Državni organi sadašnje vlasti, i one prethodne, već godinama teret socijalne politike svaljuju na privredu i građane poreskim i neporskim nametima, kažu u koaliciji pokreta Dveri i POKS-a.

Patriotski blok (Foto: Dveri)

    Zbog ogromnih nameta učesnici privatnog sektora sve više pribegavaju sivoj zoni i radu na crno, pa tako i raste broj građana koji radi bez plaćenih poreza i doprinosa, tako i džava gubi milione evra. Neodgovorna politika državnih organa dovela je skandalozne situacije, tako da danas imamo više od 2.000 republičkih, lokalnih i pokrajinskih nameta.

'’Kada Patriotski blok osvoji vlast u glavnom gradu, odmah ćemo krenuti u reformu poreza, taksi i nameta. Sadašnji sistem neporeskih dažbina, na svim nivoima, nije ni dovoljno transparentan, tako da građani i privreda ne znaju šta, koliko i kome plaćaju. Iako se država i grad finansira iz poreza građana i privrede moramo znati kako se taj novac raspoređuje, kome odlazi i za šta se troši. Državni novci moraju se ravnomerno rasporediti, a tržišna utakmica i pravila igre moraju biti jednaki za sve učesnike.

Patriotski blok za obnovu kraljevine Srbije poštuje pincipe tržišnog privređivanja, međutim, ne možemo dozvoliti da vrlo često i naduvane cene kvadrata stanova, koje idu do 9000 eura po kvadratnom metru na beogradskom, najrazvijenijem tržištu nekretnina, utiču na visinu poreza na imovinu građana, a i privrede. Skandalozna je činjenica da gradske vlasti u Beogradu povećaju porez na imovinu stana ili kuće, skoro za duplo, kada premine vlasnik imovine. Izgubite voljenu osobu i još vam povećaju porez! To ćemo odmah zaustaviti posle 3. aprila'’, rečeno je u saopštenju.

Koalicija pokreta Dveri i POKS-a zalaže se za smanjenje poreza na imovinuu građana u glavnom gradu.

'’U današnje vreme globalizacije i otuđenja čoveka veoma je važno da sačuvamo tradicionalne vrednosti, pre svega porodicu kao stuba svakog odgovornog društva i države. Osnova beogradskog izbornog programa Patriotskog bloka jeste porodica, unapređenje i proširenje porodice. Zato ćemo se zalagati i da se uvede neradna nedelja koja će biti posvećena upravo porodici i njenom prosperitetu i napretku'’, zaključuju koalicioni partneri.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA