Najnovije

KO IMA BOLJI TROFEJ NA ZIDU? Morbidno takmičenje Trampa i Obame oslikano u dve fotografije! (FOTO)

Fotografija predsednika SAD Donald Tramp sa visokim zvaničnicima, dok gledaju akciju u kojoj je u Siriji stradao lider Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi, podsetila je na sliku njegovog prethodnika Baraka Obame iz 2011. tokom likvidacije vođe Alkaide Osame bin Ladena.

Tramp i Obama (Foto: Jutjub)

Međutim, skorija fotografija iz Bele kuće deluje formalnije i, kako navodi AP, pokušava da dočara moć i veličanstvenost. Na njoj je Tramp okružen petoricom bezbednosnih savetnika kojima veruje i svi gledaju pravo u kameru. Predsednički grb jasno se vidi u pozadini iznad Trampa, koji sedi na čelu stola sa ozbiljnim izrazom lica.

- Naši ljudi su bili neverovatni. Imao sam prilike da vidim dosta toga – rekao je predsednik SAD, uporedivši “doživljaj” sa gledanjem filma.

Sa druge strane, na fotografiji praćenja likvidacije Bin Ladena ima mnogo više ljudi, napravljena je iskosa, a Barak Obama, njegova državna sekretarka Hilari Klinton i drugi drugi zvaničnici imaju mnogo prirodnije izraze lica. AP navodi da je to bio odraz neizvesnosti u “kriznoj sobi”, dok je velika gužva maskirala predsednički grb.

Tramp nije mogao da odoli, a da ne uporedi dve situacije pa je prilikom potvrde smrti Bagdadija rekao da je ona bila važnija od likvidacije Bin Ladena.

- Ovo je čovek koji je izgradio celu zemlju, kalifat kako je voleo da ja zove – poručio je lider SAD.

Zanimljivo je takođe da je Tramp kroz tvitove tokom 2012. redovno hvalio Obamu i tražio da mu se oda priznanje zbog operacije iz 2011.

Pročitajte OVDE  kakvo je to hitno naređenje izdao Putin.

Izvor: novosti. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA