Najnovije

PORAZ KOSOVSKIM ŠIPTARIMA STIŽE IZ ALBANIJE! Rama za jačanje "srpsko-albanskog bratstva"! Spreman da se odrekne priznanja lažne države!

Sa Kosova i Metohije i dalje stižu kritike za albanskog premijera Edija Rame zbog podržavanja ideje "mini Šengena", pa je tako analitičar Kim Mehmeti čak ocenio da je Rama, zbog "jačanja albansko-srpskog bratstva", spreman da se odrekne i priznanja nezavisnosti Kosova, kao što su to učinile i neke druge države posle lobiranja Beograda.

Premijer Albanije Edi Rama (Foto: jutjub)

Kako navodi Insajderi, Mehmeti je ocenio da je projekat "mini balkanskog Šengena" štetan za nacionalne interese Albanaca.

Prema njegovom mišljenju, takva politika ne pomaže Albancima u Preševu, Albancima na Kosovu niti Albancima u Makedoniji, prenosi Kosovo onlajn.

Reagujući na izjavu Edija Rame, koji je postavio pitanje - kako da se ukine granica (tzv.) Kosova sa Albanijom ako se Srbija tome protivi, Mehmeti je rekao da se Srbija svemu protivi, i nezavisnosti lažne države.

- Odustanimo i od nezavisnosti (tzv.) Kosova. Ispunimo im želju. Kako se stvari odvijaju, uopšte me ne bi čudilo ako bi premijer Albanije jednog dana zarad poboljšanja odnosa i jačanja srpsko-albansko bratstva, ne daj Bože, predložio ukidanje priznanja (tzv.) Kosova - zaključio je Mehmeti.

Kakav sporazum su postigli Vučić i Tači što je otkrio američki diplomata, saznajte OVDE!

Izvor: Tanjug

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA