Najnovije

RUŽIĆ UPOREDIO POLITIČKE PROTIVNIKE SA KALIMEROM: Bojkot od opozicije pravi društvo mrtvih pesnika

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i funkcioner SPS Branko Ružić kaže da jedinstveni birački spisak nikada nije bio ažurniji, da će biti uređena baza podataka i da ni na koji način ne može da predstavlja uzrok bilo koje vrste izborne manipulacije.

Branko Ružić (Foto: Jutjub)

Povodom dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima Ružić je rekao da je vlast uvek bila i jeste otvorena za dijalog.

"Ishitreni i nepromišljeni potezi dela opoizicije kao i pokušaj da vaninstitucionalno promene vladajuću koaliciju koja ima predominantnu podršku građana Srbije dovela ih je u bezizlaznu situaciju njihovom voljom", ocenjuje Ružić.

On kaže da postoji korist od dijaloga i da je svima jasno da je vladajuća koalicija učinila i čini niz koraka u zakonskim okvirima koji vode ka kristalisanju i poboljšanju sveopštih uslova.

"Što se dela opozicije tiče, dobili su još jednu šansu da se na odgovoran način kroz dijalog vrate u život i moja topla preporuka je da treba da je iskoriste. U suprotnom posle izbora biće politički pluskvamperfekat", ističe ministar.

Ružić napominje da je što se biračkog spiska tiče urađeno preko 300 redovnih i vanrednih nadzora u opštinama i gradovima i naloženo 306 mera za otklanjanje manjih nepravilnosti i da ministarstvo radi odgovorno i sprovodi fino podešavanje jedinstvenog biračkog spiska kako bi se približili idealu potune ažuriranosti spiska.

Kada je u pitanju poštovanje izbornih zakona, Ružić kaže da nije primetio neko kardinalno odsustvo implementacije zakona i da ukoliko ima nekih manjih problema u implementaciji vlast ih rešava.

"Opozicija ima legitimno pravo da iznalazi argumente i opravdanja za deficit podrške u biračkom telu, ali još ih nismo čuli šta je njihova politika u vezi sa vitalnim pitanjima i zato u odsustvu politike postaju Kalimero", ocenjuje Ružić.

Povodom zahteva dela opozicije da se izbori odlože, on kaže da niko racionalan ne može da traži kršenje Ustava.

"Vrlo se precizno zna kada je vreme izbora i takav neodgovoran potez i defanzivna taktika samo može da im oduzme i ono malo podrške koju imaju kod građana", smatra Ružić.

Ako ne odustanu od bojkota, ministar kaže da će taj deo opozicije postati društvo mrtvih pesnika u političkom smislu, navodeći da u fudbalu ekipa koja ne izađe na teren gubi sa 3 prema 0.

Red je da časno izađu na megdan, a a svakako bi značilo i njihovo prisustvo u parlamentu ukoliko su kadri da budu jedan argumentovan korektiv vlasti, kaže Ružić.

Povodom tvrdnji Sergeja Trifunovića da ga predsednik SPS stalno zove, Ružić kaže da u to veruje isto koliko mu veruje i da mu je neko iz SNS nudio pola miliona evra.

Na pitanje da li je to uticalo na odnose SPS i SNS kaže da je strateška saradnja dve stranke bazirana na iskrenom odnosu dva lidera, posvećenosti i državotvornoj orijentaciji i odgovrnosti prema građanima Srbije.

"Korektnost i vizija Aleksandra Vučića je takođe važan element saradnje, ali sam siguran da lider takvog kalibra, snage i utemeljenosti u biračkom telu veoma mudro ume i zna da izabere partnere", zaključio je Ružić.

Pročitajte OVDE šta je Rasim LJajić rekao za “mali Šengen”.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA