Najnovije

ŠIPTARSKO LUDILO! RUŠE CRKVU U CENTRU PRIŠINE! Nastavlja se najstrašnije nasilje nad Srbima u pokrajini!

Vlasti lažne države Kosovo potkopavaju temelje Hrama Hrista Spasa u Prištini pod izgovorom da traže nekakvu masovnu grobnicu iz 1999. godine!

Hram Hrista spasa (Foto: Jutjub)

Šiptari po svaku cenu žele da zatru svaki srpski trag na Kosovu i Metohiji! Oni su tako ove nedelje ponovo krenuli u iskopavanja oko Hrama Hrista Spasa u centru Prištine, tvrdeći da se tamo nalazi masovna grobnica iz 1999. godine!

Iako su "potragu za masovnom grobnicom" već sproveli 2016. godine i ništa nisu našli, Šiptari su juče ponovo naredili istragu. U SPC tvrde da ova navodna potraga za zakopanim žrtvama ratnih zločina ima za cilj da se potkopaju temelji i da se sruši crkva koja zbog izbijanja rata 1999. nije završena.

Podmetanje dokaza

Kako prenose prištinski mediji, iskopavanje u centru Prištine dešavalo se u ponedeljak, utorak i sredu, ali opet nisu pronađeni nikakvi posmrtni ostaci. Međutim, prištinske vlasti ne odustaju. Prema naredbi takozvane tužiteljke specijalnog tužilaštva lažne države Kosovo Drite Hajdari, u okviru kampusa Univerziteta u Prištini (Hram Hrista Spasa se nalazi na toj lokaciji) ponovno će se sprovesti iskopavanje terena u potrazi za "grobnicom"

Tužiteljka Hajdari rekla je da je reč o dvema novim lokacijama koje nisu pretraživane 2016. godine. Do njih se, navodno, došlo na osnovu tvrdnji očevica koji je, navodno, lično video da se na tom lokalitetu zakopavaju tela u toku rata.

- Svaku informaciju mi proveravamo. Sve to u cilju pronalaženja nestalih lica i u nadi da ćemo pronaći posmrtne ostatke znajući da mnoge porodice očekuju neku informaciju i pronalaženje njihovih najdražih za koje još uvek, 20 godina nakon rata na Kosovu, ne znaju šta se dogodilo i gde se nalaze - rekla je Hajdarijeva.

Komentarišući ove šiptarske provokacije, sveštenik SPC Miajlo Backović podseća da je to drugi pokušaj kopanja oko našeg hrama u Prištini u poslednjih nekoliko godina.

- Kod prištinskih vlasti postoji zvanična inicijativa da se naš hram sruši i da se na tom mestu podigne muzej takozvanog genocida nad Albancima. Onda ne čudi to što oni uporno pokušavaju da na tom lokalitetu "pronađu" masovne grobnice. Tako bi opravdali rušenje crkve i sproveli u delo tu njihovu ideju. Država Srbija treba da obrati pažnju na ova iskopavanja i spreči eventualno podmetanje "dokaza", koji bi dali povoda da se Hram sruši - upozorava Backović.

Bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin kaže da se godinama na Kosovu vodi najstrašniji politički i propagandni rat protiv Srbije.

- Poslednjih godinu dana naročito su intenzivirani napadi na Srpsku pravoslavnu crkvu. NJihov cilj jeste da se sve srpske svetinje uklone s prostora Kosova i Metohije. Znaju oni da tu nema nikakva grobnica, ali treba srušiti srpsku svetinju ili smisliti neku novu laž protiv Srbije i SPC - podvlači Šljivančanin.

Lažni genocid

Analitičar Saša Borojević podvlači da lažna država Kosovo pokušava na sve načine da svetu prikaže grobnice, makar i lažne, kako bi Srbiju optužila za genocid.
- Kosovski lobisti imaju za cilj da otvore memorijalni centar u Prištini, poput onog u Srebrenici, i to hoće da prave baš na mestu Hrama Hrista Spasa u Prištini. Šta se drugo može očekivati od lažne države nego prikazivanje lažnog genocida - zaključuje Borojević.

Nemci objavili šokantne informacije! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA