Najnovije

PREVARIO RUSKOG PREMIJERA: Dačić se hvalio Medvedevu da je on smislio da se na proslavi oslobođenja Beograda izvode antifašističke pesme

Ivica Dačić, šef diplomatije i lider SPS, slagao je Dmitrija Medvedeva, premijera vlade Rusije da je on lično zaslužan za organizaciju Svečane akademije povodom obeležavanja 75. godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Izvor otkriva da se Medvedev oduševio što su, između ostalog, na Svečanoj akademiji izvedene i antifaštističke pesme. Na svečanosti je prikazan dokumentarni film "Put pobede", a deo programa su bile i prigodne muzičke numere koje je izveo ruski vojni ansabl "Aleksandrov", umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i hor Narodnog pozorišta u Beogradu pod dirgigentskom palicom Đorđa Stankovića.

Dačić, da bi mu se dodvorio, rekao je da je lično zaslužan za taj deo programa, odnosno da je on sam tražio da na repertoaru budu i partizanske pesme što je laž.

“Dačić je na večeri, upriličenoj posle Svečane akademije u centru "Sava", a koju je priredio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, razgovarao sa Medvedevim i kada je video da su na njega najjači utisak ostavile partizanske pesme, rekao je da je lično zaslužan što su te antifašističke pesme izvođene u okviru programa”, kaže izvor i dodaje:

“Doslovce mu je rekao: "Ja sam zaslužan za to". Dačić je slagao predsednika vlade Rusije, preuzeo je zasluge za nešto s čim nije imao veze. Zamislite, šef diplomatije da određuje ili sugeriše koje pesme će se izvoditi na Svečanoj akademiji.

Pročitajte OVDE šokantnu ispovest Dragoljuba Ojdanića.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA