Najnovije

NEMA VIŠE ČEKANJA, ODLUČILI SU DA IH SRAVNE SA ZEMLJOM: Rusi primenili tešku aviobombu KAB-1500 (VIDEO)

Na internetu se pojavio video-materijal na kome se vidi primena razorne avio-bombe sa laserskim navođenjem KAB-1500PR. Bombu je upotrebio frontovski bombarder Su-34 prilikom udara na utvrđene terorističke pozicije u Siriji.

Ruski avion (Foto: RIA)

U operaciji razaranja terorističke podzemne infrastrukture su učestvovali frontovski bombarderi Su-34. Oni si tom prilikom upotrebili vazduhoplovnu bombu visoke penetracije KAB-1500.

Laserski navođena bomba KAB-1500PR je namenjena za uništenje posebno utvrđenih i ukopanih ciljeva. To su uglavnom teško zaštićeni komandni punktovi, podzemna skladišta municije i bunkeri.

Bomba se na cilj navodi pomoću laserskog snopa. Ona je u stanju da „prodre“ 20 metara u zemlju ili da probije armirano-betonsku prepreku debljine tri metra, i potom aktivira svoju bojevu glavu. Maksimalna visina leta, do koje se primenjuje ova bomba iznosi 8000 metara. Maksimalno odstupanje od cilja je svega četiri metra, što je beznačajno ako je poznata njena razorna moć.

Teške vazduhoplovne bombe su se već nekoliko puta primenile u Siriji, gde su imale maksimalan učinak. U 2015. godini isti avion je sa bombom KAB-1500 u potpunosti uništio poziciju u kojoj se nalazila veća grupa terorista. Celu operaciju su pokrivali lovački avioni Su-30SM. Takođe, i u aprili 2017. godine je istom bombom uništena pozicija sa teroristima u rejonu grada Idlib, na severu Sirije.

Saznajte OVDE da li će amerikanci uspeti da prestignu ruski “Posejodon” sa svojom “Orkom”!

Izvor: bog-rata.com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA