Najnovije

KINA POKREĆE MASOVNU PROIZVODNJU LETELICA ZA SPECIJALNE MISIJE! Antipodmornički avioni, letelice za rano upozoravanje, za psihološki rat,...

Kina masovno proizvodi avione specijalne misije, uključujući avione protiv podmornica, letelice za rano upozoravanje, nadzorne letelice i avione za elektronsko ratovanje, žanr ratnih aviona za koje su stručnjaci rekli da će pomoći u stvaranju celovitog informacionog sistema koji omogućava kineskoj vojsci da prepozna neprijateljsko kretanje i čak i sabotaža neprijateljske komunikacije.

Avion (Foto: pixabay. com)

“Shaanxi Aircraft Industry Corporation” (SAIK) pod državnom korporacijom za vazduhoplovnu industriju u Kini (AVIK) proizvodi letelice za specijalnu misiju sa svojom pulsnom montažnom linijom, izvestila je u subotu Kineska centralna televizija (CCTV).

Napredna montažna linija nedavno je izgrađena, ima veličinu dužu od dva fudbalska igrališta i ima spojene digitalne, informaciono orijentisane i obaveštajne koncepte, rekao je CCTV napominjući da je u poređenju sa tradicionalnim montažnim radionicama na SAIK, nova pulsna montažna linija 30 procenata efikasnija u proizvodnji letelica i zahteva manje radne snage.

Linija za montažu impulsa na SAIK ima pet stanica, od kojih je svaka dodeljena zadacima sastavljanja određenih komponenti u svom avionu, rekao je Peng Fei, glavni inženjer SAIK-a, za CCTV.

Komponente će ući na prvu stanicu, zaustaviti se na svakoj stanici i izaći sa stanice pet kao potpuno sastavljeni avion spreman za isporuku, rekao je Peng, napominjući da će sledeća letelica ući u liniju, kao što je prethodna otišla na narednu stanicu, što omogućava vrlo efikasnu proizvodnju.

Uspostavljanje linije za podešavanje impulsa pokazatelj je da su specijalne misije Kine ušle u fazu masovne proizvodnje, izjavio je u nedelju za Global Tajms vojni ekspert koji je tražio da ne bude imenovan.

"Linija za montažu impulsa je isplativa samo kada proizvodi određenu vrstu aviona u velikom broju, jer je izgradnja takve linije skupa", rekao je stručnjak. Na primer, čak 10 potpuno sastavljenih vazduhoplova specijalne misije, uključujući letelice ranog upozorenja KJ-500 i druge letelice za nadzor, mogu se videti parkirane na otvorenom u SAIK-u na jednom snimku službenog izveštaja CCTV-a. Očekuje se da će obaviti probne letove i biti isporučeni vojsci.

Većina kineskih letelica specijalne misije dizajnirana je na osnovu transportnog aviona I-8 zbog velike sposobnosti i korisne nosivosti, izvestio je CCTV.

Kina je prvi put pokazala svoju flotu aviona specijalne misije na vojnoj paradi 1. oktobra. Flota je obuhvatala protivpodmornički avion I-8, avione za rano upozoravanje KJ-500, vazduhoplovni nadzorni avion I-9, letelice za psihološki rat I-9, letelice komunikacionih protivmera I-9, letelice elektronske protivmere I-8 i komandu I-8 i avion za komunikacije, prema magazinu Vepon (Weapon, eng. Naoružanje)

Ogromna flota ovih ratnih aviona eskaliraće u potpuni informacioni sistem u modernom ratovanju zasnovanom na podacima i daće kineskoj vojsci prednost shvatajući svaki detalj na bojnom polju i ometajući neprijateljsku komunikaciju, rekao je stručnjak.

Kako je Sirijska vojska zaustavila američki vojni konvoj, snimak pogledajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA