Najnovije

PONAŠAJU SE KAO DA JE NJIHOVA! Turska postavila 41 vojni punkt u Siriji! Sultanove ambicije prevršavaju svaku meru! (VIDEO)

Turska vojska uspostavila je 41 kontrolne punktove između pograničnih gradova Ras al Ajn i Tel Abiad na severoistoku Sirije, saopštilo je danas (12.12.2019.) tursko Ministarstvo odbrane.

Turski vojni punkt u Siriji (Foto: Jutjub)

U službenom saopštenju, ministarstvo je reklo da turska vojska radi na kontrolnim punktovima, registruju brojeve šasija vozila, brojeve motora i lične legitimacije vlasnika.

„Provere na putu vrše se 24 sata dnevno kako bi se sprečili napadi terorista kurdske Narodne zaštitne jedinice i džihadista Islamske Države, to jest uglavnom njihovih bombaških napada. Pored toga, turksa vojska takođe sprečavaju krijumčarenje zahvaljujući detaljnim operacijama pretrage i pretraživanja ", navodi se u saopštenju.

Prema Ministarstvu nacionalne odbrane, do sada su na turskim kontrolnim punktovima pregledane i obeležene 8.272 vozila. U toku je rad na uspostavljanju još više kontrolnih punktova u regionu.

U posljednja dva meseca, niz bombaških napada oduzeo je živote desetinama militanata i civila u turskom delu severoistočne Sirije.

Ankara tvrdi da iza ovih napada stoje kurdske snage.

Uspostavljanjem ovih kontrolnih punktova i mnogih drugih vojnih punktova na severoistoku Sirije, Turska očigledno radi na učvršćivanju svog vojnog prisustva u tom području.

Zašto je ruski nosač aviona "Admiral Kuznjecov" noćna mora za NATO, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA