Najnovije

POKRENUT PRAVNI POSTUPAK PROTIV VESIĆA: Neistine o raskopavanju u Borči izlaze na videlo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić optužio je SBB da nelegalno raskopava ulice u Borči. U toj kompaniji tvrde da sa uličnim radovima u tom delu Beograda nemaju nikakve veze i da ih je Vesić lažno optužio, kao i da će zbog toga pokrenuti pravne postupke.

Goran Vesić (Foto: Jutjub)

Malo koji medij je za vikend propustio da citira Fejsbuk objavu Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda, povodom postavljanja optičkih kablova u jednoj ulici u Borči.

"Malopre sam obišao Borču na poziv građana kojima su iz kompanije SBB raskopali ulice kako bi nelegalno postavili kablove. Pogledajte šta su uradili i ostavili kada su ih građani oterali. Hvala građanima na prijavi, a inspekcijske službe i komunalna milicija će raditi svoj posao u skladu sa zakonom. Ovako izgleda Srbija koju nam nude Đilas i Šolak u kojoj oni treba da zarađuju, a narod da se ništa ne pita", naveo je Vesić.

Tragom ove informacije N1 se uputila u Borču sa nadležnima iz SBB.

Tehnički kontrolor SBB-a Mirko Ackov kaže da ta kompanija nema nikakve veze sa radovima u Borči.

"Nakon objave koja je izašla u medijima tokom vikenda da SBB izvodi radove u Borči i ostavlja haos za sobom, izašli smo na teren i locirali mesto koje je pokazano na dotičnim fotografijama. Ulica je Narodnog fronta i rov je pružen duž ulice Narodnog fronta. SBB ovde nikakve radove nije izvodio. Po onome što sam zaključio kada sam izašao na teren je da su radovi u poodmakloj fazi, da su obavljeni skoro duž cele te ulice i da su za sobom ostavili haos takav kakav je gospodin zamenik gradonačelnika fotografisao. To nema nikakve veze sa SBB-om", ističe on.

Navode zamenika gradonačelnika demantuje i šef gradilišta SBB-a u Beogradu Nikica Đorović.

"Za vikend su se pojavile informacije da SBB vrši radove na izgradnji optičke mreže i da su stanovnici ovog naselja nezadovoljni našim radovima i ovim rupama, rovovima i barama i da prelaze preko njih i da im to smeta. SBB ovde nije izvodio nikakve radove i mi u ovom delu Borče nismo ni provukli nikakvu infrastrukturu", kaže on.

Stanovnici radovima zaista jesu nezadovoljni, a evo kako za N1 odgovaraju na pitanje ko kopa i kome su se žalili:

"Nismo se, sine moj, nikom žalili. Oni su još uvek tu, danas eto rade, niti znamo ko su oni, vidimo te ljude što rade, ne možeš sa njima ni pričati, niko neće ništa da komentariše."

"Supernova, tj. Radijus vektor bio nekad, a sad je Supernova (...) Znam da su optički kablovi jedino, a šta je, niko ne zna."

"Ovo je treći, četvrti dan, iskopali su tu ulicu. Ja stvarno ne znam zašto i kako. Ako iskopaju neka vrate u prvobitni položaj. Ja ne znam to na šta liči više."

Povodom neistina koje je u medije plasirao Goran Vesić SBB najavljuje pravne korake kako bi zaštitio svoj ugled.

Razrešena "misterija" o ulozi Branka Stefanovića u GIM, a šta je govorila vlast saznajte OVDE!

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA