Najnovije

LEČIĆ: Hoće od nas da naprave poslušničku stranku!

Demokratska stranka nema nikakvog razloga da laže, poručuje Branislav Lečić, funkcioner Demokratske stranke.

Lečić (Foto: Jutjub)

U razgovoru za Srpski telegraf ministar kulture iz vlade Zorana Đinđića i nesuđeni lider DS napravio je presek stanja u stranci u kojoj se ovih dana trese sukob između šefa te stranke Zorana Lutovca i neposlušnih odbora.

Formiran je Građanski demokratski klub, u kojem su prijatelji DS. Na spisku je više od 30 istaknutih pojedinaca. Ispostavilo se da je spisak lažiran. Bivši ambasador Ognjen Pribićević i politikolog Filip Balunović tvrde da nisu deo tog kluba. Kako to komentarišete?

- Kako da vam kažem... Znam da Pribićević nije jedini, ali to mi se nimalo ne dopada. To je apsolutno nepotrebno, DS nema razloga da laže.

Zašto se prave lažni spiskovi? Lutovac želi da predstavi da ima veću podršku nego što je to u realnosti?

- Verovatno da se napravi ravnoteža, da ljudi od imena kao podržavaju priču, a unutra se ne dešava ništa u skladu sa tom podrškom.

Raspušten je beogradski odbor zbog neposlušnosti. Da li je time Lutovac stavio katanac na vrata DS?

- DS će bez obzira na to u kom se političkom stanju sada nalazi, a prilično je marginalizovan, uvek skupiti snagu da se obnovi. On ne može da bude ugašen jer to znači da će prestati da postoji demokratija u Srbiji. Ja sam duboko ubeđen u to i zato sam u njoj.

Ko snosi odgovornost za ovo što se dešava?

- Verovatno snosi odgovornost svako ko je izvan, a demokratskog je opredeljenja. DS ne smemo da uništimo, stranku moramo da podržimo. To je obaveza svakog demokrate.

Da ste postali lider DS, da li biste dozvolili da stranka ide ovim putem?

- Naravno da ne bih, nije mi to bio cilj nikada...

Jer ovako se DS utopila u SZS, niko vas ne shvata ozbiljno...

- DS ne sme da izgubi svoj identitet, on je semenište demokratije. Ako u njemu nema demokratije, kako možemo da očekujemo da ćemo u ovo društvo doneti demokratiju.

Kad pominjete demokratiju, eto, vama nisu dozvolili da govorite.

- Pošto smo imali dva sastanka, Glavni odbor DS i ovaj drugi GO udružene DS, u tom drugom sam ja govorio, a na prvom nisam zato što nisam dobio reč. Nije dobio reč ili su ga prekidali i Dragoljub Mićunović. I ne samo on, prekidali su i mnoge druge. Princip u kome se mišljenje ne može iskazati je princip koji pretvara celu priču u poslušničku stranku, u glasačku mašinu koja nikada nije bila DS. Zbog toga je neophodno reagovati na vreme, ne možemo mi da prodajemo robu koja je lažna. Ono što želimo u Srbiji moramo pre svega sa sobom da postignemo.

Na koji način ćete se izboriti za jak DS?

- Tako što ćemo probuditi svoju svest i svoje rukovodstvo naterati da radi ono što treba, a ne nešto drugo. Ja sam lojalan član DS, nemojte da mislite da ja imam tu želju da nešto rušim. Ja imam želju da se identitet DS prepozna i u svakom savezu, i u ovoj državi, i samostalno.

Lukašenko donosi Srbiji “migove”. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA