Najnovije

ŠOK U IZRAELU! IRAN RASPOREDIO PVO SISTEM U SIRIJI I ZAPRETIO: Uzvratićemo na svaki napad! Nećete znati šta vas je snašlo!

Oružane snage Islamske Republike Iran rasporedile su jedan od svojih sistema protivvazdušne odbrane na teritoriji Siriji kako bi sprečila izraelske napade.

Iranski PVO Bavar-373 (Foto: Jutjub)

Kako prenose lokalni mediji, iranska vojska je rasporedila sistem Bavar-373 u vazdušnoj bazi T-4 u sirijskoj provinciji Homs.

“Nekontrolisani napadi Izraela protiv proiranskih snaga u Siriji prisili su iransku vojsku da instalira protivvazdušni sistem. Ovaj sistem je jedan od najnovijih sistema iranske PVO, koji kako tvrde stručnjaci, podseća na ruski S-300, ali je znatno precizniji”, navode lokalni mediji i dodaju:

“Važno je napomenuti da su ovi sistemi instalirani u bazi T-4 gde su prisutni i ruski borbeni avioni. Pretpostavlja se da bi ovo moglo da natera Izrael da prestane sa napadima, jer bi u suprotnom i Rusija mogla da aktivira svoj sistem S-400, koji bi uništio neprijateljsku avijaciju”.

Iran je nedavno poboljšao svoj PVO sistem Bavar-373, a ovo je prvi put da će biti primenjen u Siriji.

“Iran ima bespilotne letelice, kao i krstareće i balističke rakete, koje lako može da upotrebi protiv Izraela. Međutim, teško da će išta od toga biti prebačeno u Siriju”, naveo je jedan vojni izvor i dodao da razmeštanje iranskog PVO sistema ne predstavlja pretnju po Izrael, već da bi zaštitio proiranske snage u Siriji.

Pročitajte OVDE šta je DŽevad Galijašević rekao o povratku džihadista u Sarajevo.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA