Najnovije

ŠIPTARI SE ZAKLINJU DA ĆE UNIŠTITI SRBIJU! Stigao poziv sinovima i ćerkama tzv. Kosova: Posle povlačenja taksi preostaje samo jedno (FOTO)

U kosovskoj javnosti osvanuo je poziv na polaganje zakletve sa idejom da se nastavi pritisak na Srbiju.

Tzv. Vojska Kosova (Foto: mksf-ks.org)

Zakletvu na koju se Šiptari pozivaju prenosimo u celosti:

- Ja sin/ćerka Kosova, zaklinjem se da ću od danas maksimalno paziti na čast naše države i da više neću koristiti proizvode iz Srbije. Uradiću to 100 posto za svoju državu, za lokalne (domaće) proizvođače i za mučenike koji su nam doneli slobodu. Sa ovom aktivnosću stvoriću najmanje 30.000 radnih mesta godišnje. Ko prekrši ovu zakletvu biće zauvek osramoćen - navodi se u zakletvi.

Samoproglašene vlasti na Kosovu već nedeljama trpe velike pritiske od strane međunarodne zajednice zbog odluke da uvedu takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Poslednju veliku blamažu doživeli su pre samo nekoliko dana pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija, kada su sve članice saveta, jednoglasno, tražile ukidanje taksi.

Oštre reči uputila je i Amerika vlastima u Prištini, inače njihov glavni saveznik i garant samoproglašene nezavisnosti, a iz administracije Donalda Trampa zatraženo je da se momentalno ukinu mere.

Premijer takozvanog Kosova Ramuš Haradinaj, uporno odbija da promeni politiku, suprotstavljajući se najvećim silama.

Iako ne želi da povuče mere, zbg sve većeg pritiska kao i činjenice da bi saveznici mogli da ga napuste i predaju Specijalnom sudu u Hagu zbog ratnih zločina koje je počinio, Ramuš sve više razmišlja kako da povuče takse, a da "sačuva obraz".

S tim u vezi, lako je moguće da je nova zakletva šansa koju Haradinaj traži, ne bi li se pozivom Šiptara na bojkot srpske robe "oprao" nakon što povuče mere.

Kad će najverovatnije biti izbori pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šta će sve Vojska Srbije dobiti u toku 2019. godine!?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA