Najnovije

DVANAESTI PROTEST U BEOGRADU: Počelo potpisivanje Sporazuma sa narodom! (VIDEO)

Pod sloganom "Jedan od pet miliona" na ulicama Beograda održava se još jedan protest građana nezadovoljnih aktuelnom vlašću i stanjem u društvu. Učesnici nose transparente – "Pozlilo nam je od tvojih uspeha", "Istina je dragocena zato je retko koristiš", "Vučiću super si, ali sada idi", "Vučić je najhrabriji na svetu, jer se ničega ne stidi".

Dvanaesti protest u Beogradu "1 od 5 miliona" (Foto: Jutjub)

Građani drže transparent sa likom ministra odbrane Aleksandra Vulina, pušta se muzika sa razglasa i okupljeni duvaju u pištaljke. Ono što je centralni motiv na ovom okupljanju jeste potpisivanje Sporazuma sa narodom, koji su sačinili predstavnici većine opozicionih stranaka na inicijativu Saveza za Srbiju.  Na protestu se dele primerci ovog dokumenta sa objašnjenjem na šta se opozicija obavezuje u slučaju dolaska na vlast a građani mogu da ih potpišu i ubace u kutije previđene za to. 

Sporazum sa narodom moći da se potpiše i naknadno, putem interneta a biće saopšteno i da li će se potpisivati na drugim mestima.  Na početku protesta građanima se obraćaju advokati Savo Manojlović i Božo Prelević. Protestne šetnje održavaju se u Beogradu svake subote već tri meseca pod parolom “Jedan od pet miliona” sa brojnim kritikama na račun vlasti dok se kao glavni zahtev traži ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Pored toga građani najviše nezadovoljstva iskazuju prema radu javnog medijskog servisa Radio televizije Srbije, kao i zbog neistraženih napada na poltičke neistomišljenike. Oni svake subote ponavljaju zahteve da se otkriju počinioci i nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, lidera inicijative SDP sa Kosova, napada na Borka Stefanovića, lidera Levice Srbije i procesuiraju počinioci svih ostalih krivičnih dela. 

Prvi protest u Beogradu održan je pod parolom “Stop krvavim košuljama” kao reakcija na napad na Borka Stefanovića u Kruševcu a kasnije se pretvorio u masovni bunt građana širom Srbije.

Novo sučeljavanje Vučića i Tačija i to u Minhenu. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Protest u Šapcu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA