Najnovije

ISTINA ILI MIT: Da li AN-94„Abakan“ može da “spakuje” prva dva metka u jednu tačku? (VIDEO)

Automatska puška AN-94 „Abakan“ nije slučajno odabrana za ovaj test. Zahvaljujući jedinstvenoj konstrukciji mehanizma sa atipičnim impulsom trzaja, ona ispaljuje dva vezana metka u tako uskom vremenskom intervalu, da posmatraču sa strane izgleda kao da je ispaljen jedan metak.

AN-94„Abakan“ (Foto: Jutjub)

Na osnovu ove nesvakidašnje tehničke mogućnosti koju poseduje automatska puška „Abakan“ pojavile su se legende da praktično oba ova metka udaraju u istu tačku na cilju. Ubrzo su u javnosti počele da kolaju priče da se radi o nezaustavljivom oružju koje na osnovu ove mogućnosti može da probije pancirne ploče sa najvećim stepenom balističke zaštite- prenosi internet portal RG.

Međutim, na testu je ova legenda “pala u vodu”. Ispitivač Koncerna Kalašnjikov je pušku testirao na specijalnom strelištu, gde su gađane mete na 50 i na 100 metara. Na obe mete su registrovana po dva pogodka (a ne jedan kako se mislilo) i to na priličnoj udaljenosti jedan od drugog.

Bez obzira na to što je oborena teorija „dva metka kroz jednu rupu“, ovakav način brzog ispaljivanja značajno povećava efikasnost ove puške, jer su testiranja pokazala da oba metka pogađaju metu koja odgovara prosečnim dimenzijama čoveka. A pogodak sa dva metka je daleko efikasniji nego sa jednim metkom.

Preko baltičkih državica alijansa hoće da zagospodari Rusijom. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA