Najnovije

NOVI NAPAD NA RUSIJU! Čim su Putinovi vojnici stigli u Venecuelu, Ameri pustili besne pse!

Moskva izražava žaljenje što je rukovodstvo Organizacije američkih država (OAS) odlučilo da podrži ambicije "kolonizatora" iz Vašingtona koji neutemeljeno optužuje Rusiju za navodno uplitanje u poslove Venecuele, pa čak i vojnu intervenciju, izjavila je u utorak portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ruski vojnik (Foto: mil.ru)

- Žao nam je što rukovodstvo OAS nepromišljeno pomaže jačanju ambicioznih ciljeva Vašingtona, kao da ne shvataju da bi bilo koja od susednih regionalnih država mogla biti stavljena pod pritisak SAD - rekla je Zaharova, kako je navedeno na internet stranici ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ona je dodala da Moskva nije iznenađena "politički motivisanom" i neosnovanom tvrdnjom Generalnog sekretarijata OAS-a da je Rusija, koja podržava legitimnu vladu venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura, sprovela vojnu intervenciju u Venecueli, čime je navodno povredila njen suverenitet.

- Ruska Federacija razvija svoju saradnju sa Venecuelom u strogom skladu sa ustavom ove zemlje i uz puno poštovanje njenih zakonodavnih normi. Prisustvo ruskih stručnjaka i vojske na teritoriji Venecuele regulisano je sporazumom o saradnji u oblasti odbrane koji su Rusija i Venecuela potpisali u maju 2001. godine - rekla je Zaharova.

NJena izjava usledila je ubrzo nakon što je OAS, koji podržava lidera opozicione Venecuele Huana Gvaida, oštro kritikovala navodno rusko vojno mešanje u Venecueli.

Turski lovci F-16 presreli helikopter grčkog premijera. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruske trupe stigle u Venecuelu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA