Najnovije

NA POMOLU ISTORIJSKA ŠANSA DA SE POSTIGNE SPORAZUM: Hoće li on uspeti da normalizuje odnose Beograda i Prištine?

Američki podsekretar za politička pitanja Dejvid Hejl posetiće Beograd 8. marta, a Prištinu 9. marta, saopštio je američki Stejt department.

Dejvid Hejl (Foto:Jutjub)

Američki podsekretar za politička pitanja Dejvid Hejl posetiće Beograd 8. marta, a Prištinu 9. marta, saopštio je danas američki Stejt department.

Kako je navedeno, Hejl će se u Beogradu sastati sa visokim srpskim zvaničnicima sa kojima će razgovarati o bilateralnim odnosima i povratku dijalogu između Beograda i Prištine.

On će razgovarati i sa liderima civilnog društva o regionalnim i globalnim pitanjima, uključujući, kako se navodi, o ruskom i kineskom uticaju na Zapadnom Balkanu.

Hejl će 9. marta boraviti u Prištini gde će se razgovarati sa tzv. kosovskim liderima o "istorijskoj šansi da se postigne sveobuhvatni sporazum o normalizaciji sa Srbijom", te o traženju mera da se postigne dogovor, navodi Stejt department.

Predsednik SAD Donald Tramp imenovao je Dejvida Hejla za podsekretara 30. avgusta prošle godine, ranije je obavljao funkciju izaslanika Amerike u Pakistanu, Libanu, a bio je i specijalni izaslanik za mirovne pregovore na Bliskom istoku.

Tači “baca peglu” kada čuje za Haradinaja. Više o tome pročitajte OVDE

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tači i Haradinaj jedan protiv drugog.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA