Najnovije

POLUDELI ZBOG RUSA: Ako ruski S-400 zaista stignu u Tursku, to će imati ozbiljne posledice! Evo šta ćemo preduzeti!(VIDEO)

Turski ministar odbrane Hulusi Akar otkrio je da će postavljanje zenitnih raketnih sistema S-400, kupljenih od Rusije uprkos američkim ucenama i pretnjama, početi u oktobru ove godine.

S-400 (Foto: Jutjub)

Akar se sreo sa urednicima nacionalne novinaske agencije Anadolu i dodao: „Naša avijacija PVO razmatraju gde bi bilo najoptimalnije da budu postavljeni“.

Naglasio je da je Ankara bila prinuđena da kupi S-400 i kazao da se nastavljaju pregovori sa SAD o mogućoj kupovini američkih raketnih zenitnih sistema Patriot.

Ovo je trebalo da `ohladi` američki bes, ali nije.

Portparol Pentagona Čarls Samers bio je rezolutan:

„Ako ruski S-400 zaista stignu u Tursku, to će imati ozbiljne posledice po njenu vojnu saradnju sa SAD. Ankara u tom slučaju neće dobiti ni sisteme Patriot ni lovce F-35“.

Prethodno je Robert Paladino, zamenik portparola Stejt departmana, poručio Ankari da  će biti isključena iz programa proizvodnje F-35 i drugih vojnih aranžmana sa SAD  u narednim godinama. A i da će se verovatno suočiti sa sankcijama „u skladu sa Zakonom o pariranju protivnicima Amerike pomoću sankcija“.

Pročitajte OVDE šta japanski eksperti kažu o S-400.

Izvor: fakti. org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA