Najnovije

PUČ JE USPEO, UHAPŠEN PREDSEDNIK SUDANA! Vojska preuzela kontrolu nad zemljom, uvedeno je vanredno stanje, ali to nije sve! (VIDEO)

Ranije su mediji izveštavali da je vlada smenjena, a predsednik Omar al Bašir svrgnut sa te pozicije, posle izveštaja o puču koji se dogodio nakon višemesečnih masovnih protesta.

Ministar odbrane Sudana, general Ahmed Avad al Auf (Foto: Jutjub)

- Režim još uvek nije rešio postojeće probleme, pa je odlučeno da će tokom dvogodišnjeg prelaznog perioda oružane snage voditi zemlju - rekao je ministar odbrane general pukovnik Ahmed Avad Ibn Auf.

On je potvrdio da je predsednik Omar al Bašir uhapšen od strane vojske, takođe najavljujući kraj stare vlade i uspostavljanje Vojnog saveta, koji će zemlju voditi najmanje naredne dve godine.

- Proglašavam vanredno stanje u zemlji na tri meseca i policijski čas od 22:00 do 4:00 za period od mesec dana sa zabranom kretanja - dodao je general.

Šef odbrane je pozvao strane da postignu primirje, rekavši da je u zemlji uvedeno vanredno stanje od tri meseca. Prema izveštajima u medijima na arapskom jeziku, vojska je privela oko 100 zvaničnika, dok je Bašir stavljen u kućni pritvor.

Sudanska vojska izvršila puč. Svrgnut predsednik Omar al Bašir. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sudanci protestuju protiv Omara al Bašira

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA