Najnovije

TURČINOV: Rusija će napasti Ukrajinu sa tri armije i osam raketnih brigada (VIDEO)

Zvaničnici postpučističke Ukrajine, koji govore i postupaju po američkim instrukcijama, ponovo su se uhvatili svog omiljenog `sporta`. Optuživanja Rusije.

Turčinov (Foto: RIA)

Jedan od glavnih vazala Vašingtona u Kijevu sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksandar Turčinov – izjavio je da Rusija sprema „veliki kontinentalni rat u Evropi“ i da zato koncentriše trupe i ratnu tehniku na rusko-ukarjinskoj granici.

Ni manje, ni više!

Čak je dodatno ustvrdio: „Rusija ne samo da ulaže milijarde u razvoj vojne infrastrukture uz granicu, nego se priprema i za pravi veliki rat u Evropi“.

Za ovo je iskoristio Kijevski bezbednosni foruma, pa u nastavku još ukazao:

„Rusija poslednjih godina velikom brzinom razvija vojnu infrastukturu u blizini naših granica. Rusija se sprema za napad – ponavljam, sprema se za ofanzivu. Za tu ofanzivu će koristiti svoju Šestu i Četvrtu armiju Vazdušno-kosmičkih snaga. Postaviće pored zajedničke granice osam raketnih brigada“.

Pokazujući mapu sa navodnim rasporedom „ruskih snaga“, rekao je da je ruski Generalštab pored istočne granice Ukrajine dislocirao Osmu armiju svog Južnog vojnog oktuga, a uz severnu – Dvadesetu armiju Zapadnog vojnog okruga.

U nastavku je naveo da Rusija – zbog napada na Ukrajinu – rezervi drži svoju Prvu tenkovsku armiju i još dve mešovite - 49-tu i 58-mu.

Ovo mu je bilo malo, pa je dodao da Rusija „formira i kozačke divizije“ i da protiv Ukrajine može uvesti u borbe i Kaspijsku flotilu, Crnomorsku ratnu flotu i 22-gi krimski armijski korpus.

Pomenuo je što je mogao utrpati u svoju ratnu konstrukciju. Samo, ovo nije prvi put da iz Kijeva tvrde da Moskva samo što ih nije napala. A ni danas im ne smeta što su se ranija `prorokovanja` pokazala promašenim.

Bivši ambasador Ukrajine u Vašingtonu Jurij Šćerbak plašio je i svoje i Zapad da Rusija samo što nije započela rat protiv Ukrajine, Belorusije, Kazahstana i na Arktiku.

Predsednik Ukrajine Petar Porošenko u februaru je u Generalnoj skupštini UN rekao da veliki rat protiv Rusije „više nije nerealan“. Čak je precizirao da će do njega doći „u novembru ili decembru“.

Ali, ničega od toga nije bilo.

Da su Rusi i Kinezi došli do olupine ovog američkog aviona, vojska SAD se skoro ne bi oporavila. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA