Najnovije

BRITANSKI DAILY EXPRESS: Ruska „Satana-2“ može izbrisati Englesku i Vels sa mape sveta (VIDEO)

U britanskim medijima prokomentarisali nedavnu izjavu ruskog predsednika koja je potvrdila da su teške interkontinentalne balističke rakete „Sarmat“ ušle u završnu fazu svog testiranja.

Lansiranje Sarmata (Foto: RIA Novosti)

U britanskom tabloidu Daily Express, su napomenuli da ova interkontintalna balistička raketa predstavlja najmoćnije nuklearno oružje koje poseduje ruska armija. „Ova džinovska zver, koju još nazivaju i Satana-2, je blizu svog usvajanja u jedinice strategijske namene. Na ovaj način, ruske armija će u svom naoružanju posedovati raketu koja zajedno može da uništi Englesku i Vels“- konstatuju autori ovog teksta. Posebnu zabrinutost je prouzrokovala činjenica da ovaj raketni kompleks može da uđe u operativnu upotrebu već za dve godine, uz osvrt na njen ogroman domet koji omogućava udar preko Severnog i Južnog pola.

Pored ove rakete, autori teksta navode još „smrtonosnih noviteta“ koje su već razvili ruski konstruktori. Tako su engleski novinari spomenuli hiperuvučnu raketu „Kinžal“ i laserski sistem „Peresvet“, koji su već ušli u operativnu upotrebu- prenosi internet portal RG.

„Hiperzvučno oružje od kojeg nema odbrane prikazano je nedavno na video-materijalima. Radi se o raketi „Sarmat“ (a ne raketi „Kinžal“ kako je napisano u originalnom tekstu, prim prevodioca). Raketa će imati najmanje 15 bojevih glava sa zasebnim blokovima (150-300 kt) koji će se hipersoničnom brzinom obrušavati na cilj. NJeno probno lansiranje je izvršeno iz podzemnog silosa u Plesecku, gde se potom ustremila ka svom cilju u oblaku belog dima“- napomenuli su novinari ovog tabloida.

Pored hiperzvučnog oružja, novinari britanskog tabloida Daily Express spomenuli su još i nove površinske ratne brodove i atomske podmornice koje će u svom naoružanju imati hiperzvučne rakete „Cirkon“, koje nemaju analoga kada je u pitanju efektivni domet i brzina leta. „Ova raketa je namenjena da uništi američke gradove u slučaju nuklearnog rata“- uvereni su engleski novinari.

U isto vreme Daily Express konstatuje da u ovom momentu „američki zvaničnici pokazuju visok stepen zabrinutosti usled potencijalne opasnosti koje može da donese primena hipervučnog oružja, posebno onog kojeg nosi teška IBR „Sarmat“. Ovo oružje se može kretati brzinama koje su pet i više puta veće od brzine zvuka“. Tešku interkontinentalnu balističku raketu „Sarmat“ pogoni raketni motor na tečno gorivo.

Nova teška interkontinentalna raketa na tečno gorivo „Sarmat“, sposobna je da izvrši fatalne udare po neprijateljskim ciljevima, na gotovom svim meridijanima i paralelama južne i severne zemljine polulopte. Ona može da izvede napade kroz raketne koridore koji se nalaze kako na Južnom tako i na Severnom polu.

O moćnom sovjetskom topu koji je prošao razna ratišta pročitajte OVDE.

Izvor: Bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA