Najnovije

IZAĐETE NA TERASU, KAD ONO - RUSKI LOVAC PARKIRAN U DVORIŠTU: Baćuške konstruišu avion sa dosad neviđenim performansama (VIDEO)

U Rusiji konstruišu avion kojeg će odlikovati ultra-kratko poletanje i sletanje- saopštili su u Fondu perspektivnih istraživanja (rus. FPI). Postoje veliki planovi sa Ministarstvom odbrane i MČS. Prvi probni let planiran za 2022.godinu. Kompanija „Promsevis“ se zanima razvojem aviona, koji će moći da poleće i sleće sa veoma zahtevnog i površinski ograničenog terena. Naime, računa se da će nova tehnologija omogućiti poletanje i sletanje na stazama dužine od svega 15 metara. Nedavno je završen kompletan tehnički projekat.

Ruski avioni u akciji (Foto: Jutjub)

- Trenutno započinjemo sa drugom etapom razvojnog rada na pomenutoj letelici što obuhvata konstruisanje njenog demonstratora - rekli su u Fondu perspektivnih istraživanja.

Avion ultra-kratkog poletanja i sletanja će imatu hibridni pogon. Ovaj je samo jedan od ukupno devet projekata koji je u 2018.godini realizovala ova veoma agilna naučno-istraživačka ustanova.

Letelica može da leti u potpuno automatskom režimu rada. NJen efektivno dolet će iznositi oko 1000 kilometara, a brzina tokom krstarenja će dostizati oko 250 km/čas. Ona će biti u stanju da ponese do 500 kilograma tereta.

Prvi probni let ove letelice je planiran za 2022.godinu. Procene su da će letelice ovakvog tipa imati veliku perspektivu kada su u pitanju nabavni poslovi od strane ruskog Ministarstva odbrane i MČS (Služba za vanredne situacije).

Pogledajte OVDE šta je Moskva poručila Tirani.

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski avioni u akciji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA