Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI FOTO/VIDEO) SNIMAK LIKVIDACIJE ŠIPTARSKOG TERORISTE! Snajperista sa Kosova "popio" rusku raketu!

Sirijska armija uspešno čisti zamaskirane pozicije terorista vođenim raketama sovjetske/ruske proizvodnje. U ovim sukobima teroristi trpe osetne gubitke, od kojih je dobar deo sa prostora Kavkaza ali i Balkana. Pripadnici sirijske 4-te divizije su pomoću vođene rakete lansirane iz protivtenkovskog raketnog sistema "Konkurs" uništili poziciju na kojoj se nalazio snajperista. Snajperska tačka je locirana u rejonu naseljenog mesta Kabani.

Ubistvo šiptarskog teroriste u Siriji (Foto: Jutjub)

Inače, u ovom regionu su aktivni islamistički odredi koji su sastavljeni od inostranih boraca. Ovde je registrovano prisustvo ekstremista sa Kavkaza, ali i sa Balkana. Kavkazci su okupljeni oko grupe "Emirat Kavkaz", dok sa Balkana najviše ima Šiptara koji su okupljeni oko grupe "DŽemat Albani". Na ovom potezu su registrovani islamistički borci sa prostora Srbije (Kosovo i Metohija), ali ih ima i iz Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore.

Tako je pre nekoliko dana likvidiran jedan pripadnik odreda "DŽemat Islami" koji je u Siriju došao iz Prištine. Prema sirijskim izvorima tom prilikom je likvidiran 23-godišnji ekstremista Ron Emini (Muhamed Albani) rodom iz Prištine. On se nalazio u sastavu grupe "DŽemat Albani" koja se nalazi u okviru "Hadžat Tahrir Al-Šama" (Al-Kaida Sirija).

9M113M predstavlja protivtenkovsku navođenu raketu koja je poznatija kao "Konkurs-M". Dugačka je 1165 mm (u transportnom kontejneru 1263 mm), a teška 17 kg (u transportnom kontejneru 27,4 kg). NJen kalibar je 135 mm. Može da dejstvuje po ciljevima na daljini do 4000 metara.

Probojnost tandem-kumulativne bojeve glave mase 2,7 kg je 750-800 mm homogene pancirne ploče pod uglom od 90 stepeni. Prosečna brzina rakete je 208 m/sek.

Pored tandem-kumulativne bojeve glave, njena najnovija modifikacija će imati sposobnost da nosi i razornu bojevu glavu.

Ove rakete se lansiraju sa istog lansirnog uređaja 9P135M (modernizovana varijatna) koje koristi i njegov prethodnik 9K111 - "Fagot", koji dejstvuje sa raketama 9M111 u kalibru 120 mm. Ove rakete, kako po dometu tako i po učinku na cilju, imaju skromnije mogućnosti od rakete 9M113 "Konkurs".

Sećanje na ubijene Kopte oživeo srpski ikonopisac. Pogledajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA