Najnovije

RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE OTKRIVA GUBITKE TERORISTA U HAMI: Teroristička grupa planira novi napad!

"Hadžat Tahrir al Šam, bivši ogranak Al-Kaide u Siriji, izgubio je 350 boraca u severnoj Hami od 21. maja, general-major Viktor Kupčiskin"- šef ruskog Centra za pomirenje za Siriju.

Teroristi Haiat Tahrir al-Sham (FOTO: jutjub)

Teroristička grupa je takođe izgubila pet borbenih tenkova, jedno borbeno vozilo, 27 kamiona, dva improvizovana eksplozivna sredstva i tri raketna sistema.

Uprkos ovim teškim gubicima, HTŠ grupiše svoje snage i priprema se za pokretanje novog kopnenog napada na Sirijsku arapsku vojsku (SAA) u severnoj Hami, prema rečima general-majora Kupčišina.

Tokom protekla dva dana, više od 800 vojnika, najmanje sedam tenkova, tri oklopna vozila, 15 kamioneta sa teškim mitraljezima povučeno je u jugozapadni deo zone za eskalaciju Idliba. Prema podacima izviđanja, teroristi planiraju da koriste od dva do četiri automobila napunjena eksplozivom i da ih bombaši-samoubice voze kako bi započeli ofanzivu na sirijsku vojsku.

HTS, podržan od strane frakcija koje podržavaju Turci, uspeo je da ponovo zauzme grad Kafr Nabudah u severnoj Hami ranije ove nedelje.

Svaki novi napad terorističke grupe i njenih saveznika vjerovatno će prisiliti SAA da obnovi svoju kopnenu operaciju u severnoj Hami. Operacija je zaustavljena 18. maja zbog nejasnih razloga.

Da li je ovo pokupaj ocepljenja Raške oblasti od Srbije, više saznajte OVDE.


Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA