Najnovije

POSLEDNJI EKSER U KOVČEG AERODROMA: "Air Serbia" pobednik tendera za 12 linija iz Niša! Oni jedini ispunjavali uslove?!

Jedinu ispravnu ponudu za 12 linija koje treba da budu uspostavljene od jula sa niškog aerodroma Konstantin Veliki podnela je Air Serbia, navodi Ministarstvo saobraćaja. Tako će ova srpsko-arapska kompanija i dobiti posao, a potpisivanje ugovora najavljuje se narednih dana.

Niški aerodrom (Foto: Jutjub)

Tender za nove linije sa niškog aerodroma je završen. Pravog nadmetanja nije ni bilo, jer, kako kažu iz ministarstva, samo je jedna ponuda ispunjavala uslove - ponuda koju je dostavila Air Serbia.

Reč je o linijama koje su proglašene javnim interesom i koje će biti subvencionisane sa do 5 miliona evra godišnje do kraja 2021. godine - za Nirnberg, Rim, Frankfurt, Hanover, LJubljanu, Salcburg, Bolonju, Budimpeštu, Geteborg, Fridrishafen, Karlsrue i Tivat.

Bilo je još zainteresovanih, tvrde u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ali je jedinu ispravnu ponudu dala Air Serbia. To i ne čudi, s obzirom na to da su, prema analizi avio-analitičara Alena Šćurića, kriterijumima propisanim tenderom mogli da pariraju samo Air Serbia i Wizz Air.

Avio-linije od javnog interesa, koje će biti organizovane sa Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, određene su na osnovu analiza i interesovanja koje su pokazali okruzi južne Srbije. Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uvođenjem avio-linija od javnog interesa želi da pomogne razvoju nerazvijenih područja Srbije, kao i da pod povoljnim uslovima građanima omogući najefikasniji vid transporta ka najrazvijenijim područjima EU - navode u Ministarstvu.

Podsetimo, linije su odabrane po studiji Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte, a trebalo bi da lete od 1. jula 2019. godine do 30. juna 2023. godine.

Po društvenim mrežama komentarisali su ovu vest, izdvajamo ovaj: Poslednji ekser u kovčeg aerodroma. Ova gradska vlast ostaće upamćena po tome što je jed(i)nu gradsku priču koja je imala potencijala za razvoj grada i turizma na jugu Srbije sahranila zarad interesa centrale u Beogradu i svojih ličnih gu*ica! To nisu Nišlije, to su Ništarije!

Pročitajte OVDE zašto su nezapamćene cene povrća.

Izvor: Južne vesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA