Najnovije

HAFTAROVE SNAGE TRPE GUBITKE: Neprijatelj uspeva da odbija napade!

Libijska nacionalna armija (LNA), predvođena maršalom Halifom Haftarom, suočava se sa značajnim poteškoćama južno od glavnog grada Tripolija.

Libijska vojska (Foto: Jutjub)

Ranije ove sedmice, snage Vlade Nacionalnog Okupljanja (GNA) osvojile su grad Garjan, koji je LNA koristila za snabdevanje svojih snaga u blizini Tripolija. Unapređenje GNA, koje je podržala Turska sa isporukama oklopnih vozila i vazdušnim napadima od strane bespilotnih letelica. Nakon toga, LNA je najavila poticaj za ponovno zauzimanje grada, ali do sada to nije uspela.

29. juna, LNA ratni avioni su čak isporučili niz vazdušnih napada na položaje GNA u Garjanu. Rukovodstvo LNA je takođe najavilo zabranu bilo kakvih komercijalnih letova iz Libije u Tursku i turskih brodova koji su pristajali u zemlji i čak zapretili da će tamo napasti tursko vojno prisustvo.

Uprkos ovim izjavama, LNA tek treba da okrene plimu tekućih sukoba u toj oblasti u svoju korist. Ako ne uspe da vrati Garjan, snage GNA bi verovatno mogle da vrate trupe LNA u južne pokrajine Tripolija. Trupe LNA raspoređene u Međunarodnom aerodromu Tripoli takođe bi se suočile sa poteškoćama u snabdevanju.

Turska osmatračnica u Idlibu napadnuta po drugi put! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA