Najnovije

"BILO KOJI AMERIKANAC ZA OVOG PILOTA" Moskva nudi Vašingtonu ponudu koja se ne odbija, SAD u zatvoru ima ključnog čoveka Rusije!

Moskva poziva Vašington da razmeni ruskog pilota Konstantina Jarošenka za bilo kojeg Amerikanca koji se nalazi u ruskim zatvorima, kao i da se Rusiji vrati nezakonito oduzeta diplomatska imovina.

Ruski pilot (Foto: jutjub)

“Ako SAD nisu spremne da se kreću po celom horizontu, hajde da radimo, i to polazeći od taktike „malih koraka“. Hajde da počnemo sa nečim što ne zahteva dramatične odluke, sa tačke gledišta same politike. Pokušajmo da se, makar malo, pokrenemo sa mesta i tada pozitivni efekat od mogućih rezultata može biti značajan” – rekao je zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov na diskusionom forumu „Valdaj“.

“Oslobodite Jarošenka, razmenite ga sa Amerikancima ili za Amerikance koji su kod nas u zatvoru. Vratite diplomatsku imovinu, koju ste oduzeli kršenjem Bečke konvencije, koja predviđa davanje diplomatskog imuniteta tim objektima” – naglasio je Rjabkov.

Ruski pilot Konstantin Jarošenko nalazi se u SAD od 2010. godine, a tamo su ga isporučile vlasti Liberije. Amerikanci su ga optužili za šverc narkotika. Kasnije je osuđen na 20 godina zatvora. Jarošenko nije priznao svoju krivicu i više puta je govorio da je bilo značajnog kršenja zakona tokom istrage.

Počela NATO vežba na Crnom moru, a OVDE saznajte kako su Rusi odreagovali na to.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA