Najnovije

LIBIJA PONOVO U PLAMENU: Haftarove snage razorile Misratu, a onda je usledila žestoka odmazda! GNA uništila neprijateljsku vazdušnu bazu!

Libijska nacionalna armija (LNA), koju predvodi komandant Kalifa Haftar, noćas je izvela vazdušne udare na bazu Akademije vazduhoplovnih snaga u zapadnom gradu Misrati.

Misrata u plamenu (Foto: Jutjub)

Lokalni mediji navode da se u poslednjih 24 sata vode žestoke borbe između boraca LNA i vojske nacionalnog jedinstva (GNA), koja pripada međunarodno priznatoj vladi. Glavni cilj LNA je da zauzme Tripoli.

Haftarove snage su odgovorile na napad na vazdušnu bazu Libijske nacionalne armije, Al Jufra. Pojedini mediji su preneli da su provladine snage tom prilikom uništile dva ukrajinska aviona IL-76D. Ukrajina je navodno dopremila avione libijskim pobunjenicima i tom prilikom prekršila zabranu uvoza oružja ovoj zemlji.

Provladini mediji saopštili su da je GNA izvršila višestruke napade bespilotnim letelicama na vazdušnu bazu Al-Jufra. Navodno je tom prilikom uništeno skladište municije, kao i transportni avioni, koji su dovezli oružje Haftarovim snagama iz UAE.

U međuvremenu, LNA je tvrdila da su njene vazduhoplovne snage izvršile vazdušni napad u vazdušnoj bazi u Misrati.

Snage LNA preuzele su kontrolu nad vojnim kampom Al Nakiljah u predgrađu Tripolija.

LNA, koju predvodi komandant Kalifa Haftar i čije sedište je na istoku zemlje, nastavila je ofanzivu čiji je cilj da se zauzme Tripoli.

Pročitajte OVDE kako su Rusi sravnili štab džihadista.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA