Najnovije

UKRAJINSKI AMBASADOR PREDLAŽE: „Hrvatski scenario“ za „oslobađanje“ Donbasa

Za "oslobođenje" Donbasa, ukrajinske vlasti treba da slede takozvani "hrvatski scenario", koji poziva na uvođenje stranih trupa na teritoriju DNR-a i LNR-a i razoružanje Narodne milicije. Takvo mišljenje na Jutjub kanalu političkog analitičara Jurija Romanenka izrazio je ambasador Ukrajine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini Aleksandar Levčenko.

Donbas (foto: ria.ru)

Po mišljenju diplomate, takvim scenariom će se omogućiti "rešavanje pitanje izbora na teritoriji koje sada kontrolišu samoproglašene republike, razoružanje njihovih snagas kao i „povlačenje nezakonitih oružanih formacija", prenose RIA Novosti.

U avgustu  2015. godine hrvatska vojska je počela sa operacijom „Oluja“ koja je trajala nekoliko dana i završila se likvidacijom Republike Srpske Krajine i proterivanjem srpskog stanovništva. U operaciji je učestvovalo oko 200 hiljada vojnika, a proterano je oko 400.000 Srba.

Kijevske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike, koje su proglasile nezavisnost, nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru iste godine.

Tramp kažnjava Erdogana! F-35 umesto u Tursku ide u Ukrajinu! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA