Najnovije

NAJBOLJI STRATEG NA SVETU POČINJE NOVU FAZU: Mat za EU i SAD, Ukrajinci dobijaju ruske pasoše! Moliće Putina...

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je ministarstvu unutrašnjih poslova zemlje da analizira politiku davanja ruskog državljanstva na pojednostavljen način, kako bi ga predložio ukrajinskim građanima. Ovo je objavljeno na vebsajtu Kremlja, posebno u listi uputstava na osnovu direktive.

Putin (Foto: kremlin.ru)

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije trebalo bi da analizira praksu primene zakona o pojednostavljenom davalju državljanstva Ruske Federacije i, ako je potrebno, da podnese predloge za dodeljivanje dodatnih povlastica državljanima Ukrajine koji žele da steknu rusko državljanstvo,” kaže se u dokumentu.

Rok je da to bude pre 1. avgusta 2019. godine, a za odgovornog je postavljen Vladimir Kolokolcev, šef Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije.

Ranije je rečeno da će Putin razmotriti mogućnost izmene pitanja ruskog državljanstva za narod Ukrajine.

12.juna postalo je poznato da više od 2/3 stanovništva Rusije podržava izdavanje pasoša stanovnicima Donbasa. Ranije je šef DPR-a najavio da je država otvorena za dobijanje dokumenata za dobijanje pasoša Ruske Federacije.

Sedmog juna, lider ruske stranke LDPR, Vladimir Žirinovski, pozvao je stanovnike Donbasa da odmah prime ruske pasoše. Podsetimo,  sociolog iz Donjecka je na ruskoj televiziji pozvao vlasti DPR-a da reše problem sa pasošima Ruske Federacije.

Putin je 24. aprila potpisao zakon o pojednostavljenom davanju ruskih pasoša stanovnicima Donbasa.

Rusija ima politiku zaštite ruskih građana u drugim zemljama. Omogućavanje pojednostavljenog dobijanja ruskog državljanstva stanovnicima otcepljenih republika Lugansk i Donjeck do sada se pokazao kao uspeh.

Proširenje ove iste politike za celu Ukrajinu promenilo bi politiku na terenu u Ukrajini i moglo bi dovesti do prisilnog rešavanja tekuće krize između dve države. Evidentno je da ovaj Putinov potez u Evropi i SAD niko nije očekivao. Sve su procene da će se Ukrajina isprazniti i da će većina stanovništva otići u Rusiju. Ostaće samo nacionalisti koji će brzo postati gladni.

Putin potpisao Zakon o nuklearnim raketama! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA