Najnovije

GORI NEBO NAD SIRIJOM: Izraelska avijacija krenula u surovo bombardovanje Damaska! Vojska se i dalje herojski drži!

Nekoliko eksplozija nad Damaskom prijavio je dopisnik oko 23:20 po lokalnom vremenu. Nekoliko minuta kasnije agencija SANA je izvestila da sirijske vazduhoplovne odbrane odbijaju „neprijateljske ciljeve“ po gradu.

F-35 (Foto: Jutjub)

Kasnije je portparol izraelske vojske tvrdio da su izraelski avioni u subotu pogodili iranske snage u blizini Damaska kako bi sprečili napad bespilotnih letelica na Izrael.

Ovo nije prva takva instanca. U julu je dopisnik sa lica mesta takođe javio da je niz snažnih eksplozija potresao nebo nad Damaskom.

Tada je sirijski vojni izvor izvestio da su izraelske napade izvršili Izraelske vazduhoplovne snage. Tada je u napadu poginulo četvoro ljudi, a 21 osoba je ranjena, pokazuju podaci lokalnih medija.

Izrael je ranije priznao da je izveo „stotine“ vazdušnih napada na Siriju poslednjih godina, rekavši da su napadi bili namenjeni suprotstavljanju navodnom iranskom prisustvu u ratom razorenoj zemlji.

Damask je osudio napade kao grubo kršenje međunarodnog prava. Iran je rekao da je njegovo prisustvo u Siriji ograničeno na pomaganje Damasku u borbi protiv terorističkih grupa.

Posle zauzimanja Kan Šejkuna SAA ima dva izbora! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA