Najnovije

PODVRGNUĆE GA TEŠKOM TESTU: On je neuništv? Pucaće iz svog raspoloživog oružja po njemu i podmetati mine pod točkove! (VIDEO)

Opitni modeli novih oklopnih automobila „Atlet“ će od 5 avgusta ući u fazu kompleksnih terenskih ispitivanja. Oni će morati da savladaju veliki broj izuzetno zahtevnih izazova na kojima će se testirati otpornost njihove oklopne zaštite na različite tipove municije, kao i na minsko-eksplozivna sredstva.

Atlet (Foto: jutjub)

Ovo je rekao generalni direktor „Voenno-promыšlennoй kompanii“ (VPK), Aleksandar Krasovicki. On je dodao, da će se kompletan blok testiranja za vozilo „Atlet“ realizovati na specijalnim poligonima naučno-istraživačkog centra za testiranje auto-tehnike u Bronicima, kao i poligonu za testiranje oklopne borbene tehnike u gradu Kubinka, koji se nalazi u okviru Ministarstva odbrane RF. Planirano je da se testiranja obave i na poligonu Centra za testiranje automobilske tehnike „NAMI“ koji se nalazi u Dmitrovskom rejonu.

 „Atlet“ će tokom testa morati da savlada nekoliko veoma zahtevnih izazova. Prvo, testiraće se njegova sveukupna izdržljivost gde će natovareno vozilo morati da savlada distancu merenu u hiljadama kilometara, po različitim tipovima putnih komunikacija, uključujući i krajnje negostoljubive terene na kojima nema nikakvih puteva. Drugo, testiraće se i sposobnost vozila da radi u ekstremnim vremenskim uslovima (arktik-pustinja), kao i sposobnost savlađivanja razlitičih prepreka.

Aleskandar Krasovicki je napomenuo, da je jedan od najvažnijih faktora koje „Atlet“ mora da ispuni pre eventualnog uvođenja u jedinice ruske armije, kvalitet njegove oklopne zaštite koja mora da zadovolji visoke standarde kada su u pitanju sredstva ove klase.

Kod novog oklopnog automobila poboljšane su praktično sve karakteristike u odnosu na sadašnji model vozila „Tigr“, koji se nalazi u eksploataciji ruske armije. Pre svega treba naglasiti da je novo vozilo napravljeno na bazi iskustava borbene upotrebe oklopnih automobila porodice „Tigr“ u Sirijskoj Arapskoj Republici. Na primer, u odnosu na svog prethodnika „Atlet“ ima snažniju protivminsku zaštitu. Ovo vozilo može pod svojim točkovima da izdrži eksploziju protivtenkovske mine ili imrovizovanog eksplozivnog sredstva ekvivalenta 6kg TNT.

NJegova ukupna masa će iznositi devet tona. U zavisnosti od tipa modifikacije vozila, novi oklopni automobil će moći da prevozi 2-8 vojnika sa punom ratnom opremom. Motor će generisati snagu od 240 „konja“, a u perspektivi se planira ugradnja još snažnijeg pogona. Maksimalna brzina ovog vozila neće biti manja od 120 km/čas. Sa punim rezervovarom „Atlet“ će moći da savlada distancu od 1000km.

U skladu sa željama naručioca, na „Atlet“ će moći da se integrišu različiti tipovi naoružanja, uključujući i daljinski upravljive borbene kupole. Kao i njegova prethodna verzija, novo oklopno vozilo će biti univerzalna modularna platforma za kačenje različitog naoružanja i borbenih sistema.

Kako “Atlet” izgleda i šta sve može pogledajte na ovim snimcima:

Kako ruski padobranci uništavaju neprijatelje iz vazduha, saznajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA