Najnovije

"KAKVA TRAGEDIJA ZAGREBA": Hrvati burno reagovali kad su videli koliko srpskih muzičara dolazi na njihov popularni festival

Nakon što je zbog pritiska "domobrana" prošle godine otkazan koncert Bajage i instruktora na Danima piva u Karlovcu, ime našeg popularnog rok-benda se uz imena poput Miroslava Ilića, Željka Samardžića i Seke Aleksić, ponovo našlo na meti pojedinaca iz Hrvatske, ovaj put zbog nastupa na Rujanfestu.

Zagreb (Foto: pixabay. com)

Jala brat i Buba Koreli, Miroslav Ilić, Seka Aleksić i Željko Samardžić samo su neki od izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem Rujanfestu, ali se oko njih diglo najviše prašine. Rujanfest će se održati na zagrebačkom Bundeku od 13. do 22. septembra, a cena ulaznice je 35 kuna, prenosi Indeks.hr.

Nakon što je objavljen poprilično bogat lajnap koji osim spomenutih čine i Petar Grašo, Edo Maajka, Detour, LJetno kino, Bang Bang, Maja Šuput, kao i Klapa Šufit, na Fejsbuk stranici Rujanfesta, osim onih koji se međusobno taguju i planiraju na čiji koncert moraju obavezno da odu, pojavilo se puno onih koji negoduju.

- Kakva tragedija grada Zagreba - napisala je jedna nezadovoljna Zagrepčanka.

- Ovo je odavno postala sprdnja... Koje to cajkuše (narodne pevačice) dovodite - napisala je druga, dok su neki imali i malo drastičnije komentare i zahteve.

- Ajte vi lepo na neku livadu van Zagreba, pa ko voli nek izvoli- napisala je treća korisnica, koja je prema rečima novinara Indeksa, zaboravila da je gradonačelnik Zagreba, Bandić, kad je raskrstio s Rujanfestom i pokrenuo Bundekfest, obećavao da neće više biti narodne muzike, pa mu je Bundekfest, na kraju i propao.

- Srbija fest, ne rujan fest katastrofa, što niste išli u Beograd to da organizujete - glasio je komentar jednog mladića na koji se nadovezao drugi sa predlogom da čitavu manifestaciju treba bojkotovati.

- Ne može biti Rujanfest u Zagrebu. Izvođači nemaju veze sa Zagrebom. Septembarfest- glasio je komentar čoveka, za koga su novinari napisali da su morali da mu isprave reč septembar pošto je nije pravilno napisao.

- Ne znam zašto se neki čude ko ćurka go*nu! Cajke se svakodnevno i svakonoćno slušaju po Hrvatskoj pa nisam videla neko čuđenje. Iako su ovi izvođači daleko od toga -glasio je možda najrealniji, pa i najnormalniji komentar ispod objave o nastupu izvođača.

Pročitajte OVDE  šta je još rekla Kolinda Grabar Kitarević osim da “im Srbi neće držati lekcije o nacionalizmu”.

Izvor: index. hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA