Najnovije

SRPSKI NOVINAR DEJAN BERIĆ TVRDI: Vojska DNR uništila neprijateljske diverzante, a onda su Ukrajinci bombardovali civile u Donbasu (FOTO)

Poznati srpski novinar Dejan Berić, koji je nekada bio dobrovoljac u Donbasu, objavio je na društvenim mrežama da je za poslednjih sedam dana poginulo osam vojnika Donjecke Narodne Republike (DNR) na ratištu.

Ukrajinci su bombardovali civile u Donbasu (Foto: Ministarstvo odbrane DNR)

“Rat ide i dalje. Za poslednjih sedam dana poginulo je osam boraca DNR. Svi od dejstva haubica 152 mm. Već nekoliko meseci gine u proseku jedan vojnik dnevno. Naša artiljerija veoma retko odgovara. Ali kada odgovori u potpunosti uništava celu grupu koja joj se našla na meti. Koji su razlozi retkih dejstva artiljerije DNR? Mnogi govore "to je zbog minskih dogovora", napisao je Berić i objasnio kako su uništili ukrajinske diverzante.

Ukrajinska vojska je gađala civile u Donbasu (Foto: Ministarstvo odbrane DNR)

(Foto: Ministarstvo odbrane DNR)

(Foto: Ministarstvo odbrane DNR)

“Oni su krenuli na naše pozicije, ali su dočekali snajperi i uništili. Ukrajinci su odgovorili po civilima. Ranjene su dve žene. Očekujemo da će nešto da se promeni kada većina građana LDNR dobije ruske pasoše. Proces se odvija veoma brzo”, rekao je Berić i istakao da su srpski dobrovoljci u Donbasu živi i zdravi.

Pročitajte OVDE gde plovi iranski tanker sa naftom.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA