Najnovije

PA OVO JE HIT! OPŠTA (NE)KULTURA: Anu Korać pitali kad je počeo Prvi svetski rat, a njenom odgovoru se smeje cela Srbija (VIDEO)

Svoje znanje iz opšte kulture tokom emisije "Amidži šou" imale su priliku da pokažu Ivana Šopić, Dragana Mitar i Maja Marinković sa jedne, odnosno Marija Ana Smiljanić, Ana Korać i Sanja Stanković sa druge strane.

Ana Korać (Foto: Jutjub)

"Kada je nešto raritetno, smatra se da je šta?" - bilo je prvo pitanje koje su dobile ove devojke. I jedna i druga ekipa odgovorila je sa "retko", što je bio tačan odgovor pa su zaradile po poen za svoje timove.

"Reka Vardar svojim najvećim delom protiče kroz koju državu?" - glasilo je naredno pitanje za aktuelne i stare zadrugarke. Odgovor je bio "Makedonija", pa su tako devojke zaradile po još jedan bod za svoje ekipe.

Kada su dobile pitanje "Koja je hemijska oznaka za zlato?", gošće Ognjena Amdžića su se uhvatile za glavu. One odgovor na ovo pitanje nisu znale, tako da je rezultat ostao izjednačen.

"Koji je glavni grad Švajcarske?" - bilo je novo pitanje za aktuelne i stare učesnice rijaliti programa "Zadruga". Odgovor je Bern, a i jedna i druga ekipa uspešno su odgovorile na ovo pitanje pa je rezultat bio tri - tri u tom momentu.

"Atila, vođa Huna je bio poznat po kom zastrašujućem nadimku?" - dobile su devojke novo pitanje na koje su obe ekipe odogovrile sa "Bič Božiji", što je bio tačak odgovor. Ognjen Amidžić ostao je iznenađen pa je pohvalio takmičarke rečima da su i te kako dobro informisane.

"Koje godine je počeo Prvi svetski rat?" - glasilo je naredno pitanje. Ana Korać, Marija Ana Smiljanić i Sanja Stanković odgovorile su "1389. godine", dok su Ivana Šopić, Dragana Mitar i Maja Marinković napisale "1914. godine" što je bio tačan odgovor.

Moram priznati da se nisam sa Anom družio u prvoj sezoni - prokomentarisao je Janjuš.

Novo pitanje glasilo je: "Ko je napisao Anu Karenjinu?", a i ovde je bilo pogrešnih odgovora. Ivana Šopić na svojoj tabli je napisala "Dostojesvki", dok je Ana Korać odgovorila tačno tako što je napisala "Lav Tolstoj".

Rezultat je sada bio pet - pet, a devojke su dobile novo pitanje: "Koja zemlja se ranije zvala Persija?". Ekipa sa Ivanom Šopić je napisala "Egipat", što nije bilo tačno, dok Anin tim nije ima odgovor.

Ko prvi odgovori na tačno pitanje, pobednik je ove igre. Poslednje pitanje koje su dobile glasilo je: "Šta je anamneza?", Ivana Šopić, Maja Marinković i Dragana Mitar nisu znale tačan odgovor. Ana Korać, Sanja Stanković i Marija Ana Smiljanić rekle su da je odgovor "istorija bolesti" što je bilo tačno, pa su tako njih tri pobedile u ovoj igrici.

U video-prilogu koji se nalazi u nastavku ovog teksta možete pogledati kako je sve izgledalo.

Golu Staniju pogledajte OVDE.

Izvor: Pink

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA